De Slimste Mens ter Wereld: Vlaamse quizgame krijgt nieuwe app

Vier heeft De Slimste Mens ter Wereld uitgebracht voor iPhone: opvolger van De Snelste Quiz ter Wereld en soortgenoot van De Slimste Mens.

De Slimste Mens ter Wereld iPhone AndroidIn Nederland was het quizprogramma De Slimste Mens vooral succesvol tijdens de vakantie, maar in Vlaanderen zetten ze er pas vol op in bij de opening van het nieuwe televisieseizoen. De Vlaamse zender Vier heeft De Slimste Mens ter Wereld uitgebracht, de opvolger van de al eerder uitgebrachte applicatie De Snelste Quiz ter Wereld. De nieuwe applicatie heeft nu dezelfde naam als het televisieprogramma. Hij zal Nederlandse spelers bekend voorkomen.

Maar niet dat je er als Nederlandse speler wat aan hebt: de iPhone-app is alleen in de Belgische App Store te downloaden, zoals de Nederlandse game niet in Vlaanderen te downloaden is. De spelopzet is precies hetzelfde. Je begint met een ronde van algemene vragen waarbij het antwoord op vraag 3, 6 en 9 alleen punten (seconden) oplevert, gaat verder naar een spel waarbij je moet associëren om drie woorden uit twaalf termen te halen en ook de gemene finaleronde is identiek. De goede antwoorden die je geeft gaan ten koste van de secondes van de tegenstander en zo kan je die virtueel knock-out slaan.

De Slimste Mens ter Wereld iPhone puzzelspel De Slimste Mens ter Wereld iPhone noem ze

De Slimste Mens ter Wereld is niet de enige applicatie die Vier voor het nieuwe seizoen heeft uitgebracht. Ook het programma De Val van 1 Miljoen is begeleid door een applicatie, eveneens te downloaden op iOS en Android. Die is universeel en dus ook geoptimaliseerd voor de iPad. Het is echter een echte tweede scherm-app. Je kan hem pas aanwenden als het programma zelf wordt uitgezonden op zaterdagavonden. De Slimste Mens ter Wereld kan je altijd spelen, in een onbeperkt aantal potjes tegen andere spelers. Het programma wordt elke werkdag uitgezonden.

Downloaden: De Slimste Mens ter Wereld (gratis, iPhone, iOS 5.0+, Belgische App Store)
Downloaden: De Val van 1 Miljoen (gratis, universeel, iOS 4.3+), Belgische App Store)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2013, 12:20
Categorieën Belgische apps, Games
Onderwerpen belgische apps, de slimste mens

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.