AVG PrivacyFix: iPhone-app helpt bij privacy op Facebook

De iPhone-app AVG PrivacyFix van de bekende fabrikant van antivirus software helpt bij het verhogen van je privacy op Facebook en Google.

AVG PrivacyFix iPhone Facebook privacyDurf je één extra app toegang te geven tot Facebook? Dat is de vraag die je jezelf moet stellen voordat je AVG PrivacyFix installeert. Het bedrijf dat vooral bekend is van haar antivirussoftware op desktop heeft nu een iPhone-app uitgebracht waarmee je je privacy op Facebook kan controleren en eenvoudig kan verbeteren. De applicatie kan eveneens helpen bij Google en een instelling op de iPhone.

Stappenplan

Bij Google controleert de app of je zoekopdrachten en resultaten worden geïndexeerd en of je je YouTube-geschiedenis wereldkundig maakt. De instellingen-optie voor de iPhone gaat over het uitschakelen van je iPhone-gebruik voor advertentiedoeleinden. Bij Facebook zijn de mogelijkheden nogal wat talrijker. Je ziet een overzicht met zeven stappen waarop AVG je graag bij de hand neemt om jezelf beter te beschermen en af te schermen op het sociale netwerk. Voordat je dat doet, moet je AVG PrivacyFix echter wel toestemming geven om zelf praktisch alle informatie van jou op het netwerk uit te lezen.

Zeven vragen over Facebook

Heb je dat gedaan, dan kan je beginnen met het beantwoorden van de vragen. Thema’s die zijn afgehandeld, markeert AVG met een groen vinkje. Bij aandachtspunten staat een oranje uitroepteken en dat verdwijnt niet voordat je hebt gekeken wat het probleem behelst. Het gaat om zeven vraagstukken: wordt je Facebook profiel door Google geïndexeerd? Mag Facebook je gezicht automatisch herkennen? Heb je controle over wat je deelt met vrienden? Kloppen alle apparaten en locaties waar vanaf je Facebook hebt gebruikt? Ben je op de hoogte van de apps die gebruik maken van je Facebook-profielinformatie en ten slotte: heb je zelf de controle over wat er aan je tijdlijn wordt toegevoegd?

AVG PrivacyFix stappenplan Facebook privacy AVG PrivacyFix wie zien je FB berichten

Flink huishouden

AVG PrivacyFix leest niet alleen de antwoorden uit, maar zoekt de (mobiele) webpagina erbij en zorgt ervoor dat je meteen een schakelaar kan omzetten als het nodig is. Nu is het nogal een werkje om tientallen apps toegang te ontzeggen tot Facebook, maar de slider ‘tijdlijncontrole’ is zo omgezet en je Facebookprofiel onzichtbaar maken voor Google is net zo makkelijk. De kop ‘Profile is shared with friends apps’ is ook daadkrachtig: daarmee stel je in welke gegevens uit te lezen zijn door apps die je ‘standaard profielinformatie’ opvragen. Je kan het behoorlijk beknotten. Want wist je dat je app-activiteiten uitgelezen kunnen worden door weer andere apps? AVG adviseert constant vinkjes te verwijderen om de privacy te verhogen. Zo is het een applicatie die bij sommigen flink zal huishouden, maar in ieder geval een goede eye-opener is voor wat je allemaal deelt.

Apps uitschakelen

Als je na het aanpakken van de knelpunten niet alle bevoegdheden op Facebook meer aan AVG PrivacyFix toevertrouwt, kan je de applicatie net als alle andere apps uitschakelen in de lijst met apps die informatie van het sociale netwerk raadplegen. Het is dan wel handig om hem als laatst te doen.

Downloaden: AVG PrivacyFix (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2013, 15:15
Categorieën Diensten, Sociaal netwerken
Onderwerpen beveiliging, facebook, privacy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.