Grand Theft Auto III komt deze herfst naar de iPad 2

Om het tienjarig bestaan van Grand Theft Auto 3 lanceert Rockstar Games deze herfst een iPad 2-versie van het spel. Ook zal het spel uitkomen op de iPhone 4S en verscheidene Android-toestellen.

Grand Theft Auto 3Deze maand is het precies tien jaar geleden dat Grand Theft Auto III voor de Playstation 2 uitkwam. Het spel maakte hiermee de eerste stap naar 3D binnen de serie en werd daarmee ook het grote voorbeeld wat betreft het maken van een open wereld in een game ontwerpt voor andere studio’s. Om het jubileum te vieren brengt ontwikkelaar Rockstar Games het spel deze herfst uit op onder andere de iPad 2 en iPhone 4S. Er staan ook plannen voor een Android-versie.

Spelers gaan aan de slag als Claude, een crimineel die na een mislukte bankoverval wordt opgepakt. Vlak nadat hij uit de gevangenis breekt mag je missies voltooien om je een weg naar de criminele top van Liberty City te vechten. Trap je liever lol in een grote open stad vol met voortuigen en optionele opdrachten, dan kan dit ook.

Eerder verscheen Grand Theft Auto: Chinatown Wars ook al voor de iPad. Dit spel was speciaal voor de Nintendo DS gemaakt en later overgezet naar iOS. Daarnaast verschenen er flink wat GTA-klonen in de App Store, waaronder Gangstar: West Coast Hustle.

Grand Theft Auto III verschijnt voor de iPad 2, iPhone 4S en een aantal specifieke Android tablets en smartphones. Wanneer het spel zal uitkomen moet nog blijken: Rockstar Games heeft enkel laten weten dat ze het spel deze herfst hopen uit te brengen. Ook zijn er nog geen beelden van deze nieuwe iPad-versie uitgebracht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2011, 15:36
Categorie Games
Onderwerpen cydia, grand theft auto, rockstar, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.