Grand Theft Auto III verschijnt deze herfst op de iPhone 4S

Rockstar Games is van plan om Grand Theft Auto III dit najaar op de iPhone 4S en iPad 2 uit te brengen. Het spel zette tien jaar geleden de norm wat betreft sandbox games.

Grand Theft Auto 3Het is deze maand precies tien jaar geleden dat Grand Theft Auto III uitkwam voor de Playstation 2. Het spel was de serie zijn eerste stap naar 3D en daarmee ook het grote voorbeeld van hoe je een open wereld in een game ontwerpt. Om het jubileum te vieren brengt Rockstar Games het spel dit najaar uit op onder andere de iPhone 4S en iPad 2. Ook staan er plannen voor een Android-versie.

Spelers nemen de rol aan van Claude, een geharde crimineel die wordt opgepakt na een mislukte bankoverval. Vlak na zijn gevangenisuitbraak mag je missies voltooien om je een weg naar de criminele top van Liberty City te vechten. Wil je liever lol trappen in een grote open stad vol met voertuigen en optionele missies, dan kan dit ook.

Eerder verscheen ook al Grand Theft Auto: Chinatown Wars voor de iPhone. Dit spel was speciaal voor de Nintendo DS ontwikkeld. Daarnaast verschenen er de nodige GTA-klonen in de App Store, waaronder Gangstar: West Coast Hustle.

Grand Theft Auto III zal verschijnen voor de iPhone 4S, iPad 2 en een aantal specifieke Android smartphones en tablets. Wanneer het spel zal uitkomen moet nog blijken: Rockstar Games heeft alleen laten weten dat ze het spel deze herfst hopen uit te brengen. Ook zijn er nog geen beelden van de nieuwe iOS-versie van het spel uitgebracht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2011, 15:21
Categorie Games
Onderwerp grand theft auto

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.