Goedkoop tanken met Athlon Brandstofprijs (review)

Athlon Brandstofprijs is een benzine- en dieselprijzen-app van een leasemaatschappij, gebaseerd op recente tankbeurten.
Bert van Dijk - · Laatst bijgewerkt:

athlon brandstofEr zijn al aardig wat apps verschenen om zo goedkoop mogelijk te tanken. Die apps waren bij mij geen blijvertjes omdat niet alle tankstations erin voorkwamen of omdat de prijzen niet erg actueel waren. Gezien de reacties bij artikelen over brandstofapps blijken heel wat lezers van iPhoneclub de website Athloncarlease.nl te gebruiken. Die beschikt al jaren over een zeer compleet en behoorlijk actueel prijsoverzicht, dankzij de 250.000 wekelijkse tankbeurten van hun leaseklanten. Dat Athlon in december met een gratis iPhone-app uit is gekomen (in januari volgt een Android-app), was de aanleiding om dit artikel te schrijven, met daarin mijn praktijkervaringen.

In gebruik

Bij het starten van de Athlon Brandstofprijs app kies je eenmalig uit plaatsbepaling via GPS of het handmatig ingeven van een 4-cijferig postcodegetal. Een kleine bug bij invoer van de postcode was dat bij een oudere iPod touch niet op de OK-knop gedrukt kon worden.

Instellingen van de app Brandstofprijzen.Standaard zoekt de app op diesel binnen 5 kilometer afstand. Bij instellingen kun je kiezen voor een andere benzinesoort (euro 95, speciale benzine of diesel, super en super plus) en zoeken op grotere afstand. Handig is ook in deze app dat je een speciale brandstof van een bepaald merk tot op 25 km afstand met elkaar kan vergelijken. Bij de instellingen kies je dan niet voor alle tankstations maar voor een bepaald merk.

Wie rijdt op autogas kan er alleen goedkope stations voor de andere brandstoffen mee opsporen en erop hopen dat er ook een vergelijkbare korting gegeven wordt op autogas. Net als bij de meeste andere brandstofapps worden alleen Nederlandse tankstations getoond.

Actualiteit

De getoonde prijzen zijn meestal van 2 dagen terug, dus het kan voorkomen dat de prijs aan de pomp iets afwijkt van het prijsoverzicht. Erg handig is dat de app de meeste instellingen vasthoudt. Na het opstarten van de app zie je snel de laagste prijzen binnen de ingestelde afstand. De app is ook erg handig om thuis te gebruiken op een nieuwe iPod touch als je beschikt over een draadloos netwerk. Zoals je ziet zijn de afbeeldingen geschoten op een iPod touch (4e generatie) maar ook op de iPhone 3GS van mijn echtgenote liep de Athlon-brandstofapp met de GPS plaatsbepaling als een zonnetje.

Verbeteringen

De basisfuncties in deze eerste versie werken al erg goed maar kunnen op de volgende kleine punten nog worden verbeterd:

  • Postcode-invoer ook mogelijk maken op oudere iPod touch (OK-knop voor invoer valt nu achter toetsenbord weg).
  • Hogere schermresolutie, zodat de app nog beter oogt op nieuwste iPhone en iPad.
  • Kaartweergave laat niet alle stations zien met de dezelfde lage prijs (slechts één groen bolletje).
  • In lijstweergave zijn alle stations met dezelfde prijs wel te zien, maar jammer is dat je daarvoor wel steeds moet switchen van kortste afstand naar selectie op goedkoopste prijs. Handiger is als je bij instellingen zou kunnen ingeven dat de lijst standaard op goedkoopste prijs opent.

Conclusie

Deze gratis Athlon Brandstofprijzen-app is mij erg goed bevallen. Het zoeken via GPS op een iPhone en thuis met een nieuwe iPod touch werkt erg handig. Omdat gegevens van recente tankbeurten gebruik worden, krijgt je prijzen te zien die maar weinig afwijken van de actuele prijs, in tegenstelling tot veel andere brandstofapps. Via de gekoppelde Google-kaartweergave zie je bovendien eenvoudig de route die je het beste kunt rijden. Dat Athlon Carlease deze app gratis uitbrengt is erg sympathiek en een uitstekend idee. Met deze app die ook uit gaat komen voor meerdere mobiele platforms kunnen steeds meer automobilisten hun voordeel doen zodat de concurrentie tussen tankstations zal toenemen en de prijsverschillen kleiner zullen worden.

Info: Athlon Brandstofprijs

Reacties: 31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.