Vernielingen tijdens jaarwisseling melden via BuitenBeter-app

Met de app BuitenBeter kun je vanaf je iPhone schade melden rondom de jaarwisseling. Schade door vuurwerk kan dan meteen worden hersteld.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

buitenbeter iconRondom de jaarwisseling worden er heel wat vernielingen aangericht. De gemeenten doen er wat aan, door bijvoorbeeld in Zutphen de bewoners op te roepen om vuurwerkafval te verzamelen. Elke volle zak vuurwerkafval levert een kleine vergoeding op. Maar je kunt ook met je iPhone iets doen: met apps zoals BuitenBeter kan iedereen de schade in beeld brengen. Maak een foto met je iPhone, stuur deze naar de gemeente en dankzij de automatische plaatsbepaling krijgt de gemeente meteen een duidelijk beeld waar de vernielingen zich voordoen.

Vanaf vandaag is een speciale categorie in de BuitenBeter iPhone-applicatie aanwezig: ‘vuurwerkvandalisme’. Daarmee kun je schades melden die met de jaarwisseling te maken hebben. De gemeente kan bij meldingen van veel kapotte afvalbakken bijvoorbeeld nieuwe bestellen. Er zijn nu meer dan 40.000 gebruikers van de BuitenBeter-app, die voor iPhone, Android en Windows Mobile geschikt is. Je kunt met de app ook gevaarlijke situaties, defecte lantaarnpalen, slecht wegdek en zwerfafval aan de gemeente melden.

Downloaden: BuitenBeter (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 december 2010, 2:35
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerpen nieuwjaar, oudjaar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.