MKB Brandstof raadt goedkoper parkeren aan op iPhone

Parkeren met MKB Brandstof voor iPhone is een nieuwe concurrent van Parkmobile, Park-line en Yellowbrick. Straatparkeren geniet de voorkeur.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Parkeren met MKB Brandstof iPhoneNiet parkeren in parkeergarages, maar op straat. Het kan voorlopig in veertig gemeentes met de nieuwe iPhone-app Parkeren met MKB Brandstof. De applicatie gaat de strijd aan met de populaire applicaties Parkmobile, Yellowbrick en Park-line. Dat doet het niet alleen met de nadruk op straatparkeren, maar ook op de manier waarop je parkeerkosten worden gefactureerd. De facturen zijn zo opgesteld, dat ze meteen bruikbaar zijn voor de Belastingdienst.

Parkeren met MKB Brandstof hoofdmenuTenminste: als je alleen betaald parkeert in de gemeentes die door Parkeren met MKB Brandstof worden ondersteund. Onder andere in Alkmaar, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Den Bosch en Utrecht kan je parkeren met de applicatie en heb je geen gedoe met parkeerbonnetjes of de meter. Je registreert je begin- en eindtijd op de parkeerplek en de applicatie verrekent het bedrag met je tegoed dat je in de app hebt gezet. Wel rekent MKB Brandstof 20 cent per parkeeractie extra. Rijd je weg zonder de parkeermeter uit te zetten, dan krijg je een pushbericht met een herinnering.

Je kan je in de app aanmelden als pashouder van MKB Brandstof of een account aanmaken als prepaidgebruiker, waarna je keuze hebt je saldo te verhogen met 20, 50 of 100 euro via iDeal. Als je pashouder bent kan je die stap overslaan. Op de kaart zie je parkeerplekken waar je terecht kan – en volgens de video van de app krijg je daarbij de goedkoopste en beste plaatsen aangewezen.

https://www.youtube.com/watch?v=y7SSX_jn_y4

De dekking van Parkeren met MKB Brandstof kan zich nog niet meten met concurrenten als Parkmobile, Park-line of Yellowbrick. De app zelf is in ieder geval in orde: die is mooi opgeruimd en oogt bovendien een stuk moderner dan laatstgenoemde.

Eerder al bracht MKB Brandstof de iPhone-app Tanken met MKB Brandstof (gratis, App Store-link) uit, een eigen schil om de applicatie Benzine-Jip. De app met brandstofprijzen op de kaart is zojuist voorzien van iOS 7-design en informatie over de nieuwe Parkeren-app.

Downloaden: Parkeren met MKB Brandstof (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2017, 16:40
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen brandstof, parkeren, tanken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.