Gameloft ziet dankzij iPhone omzet met 18 procent stijgen

Gameloft heeft haar cijfers bekend gemaakt en meldt een omzetstijging van 18%. Maar liefst 95% hiervan is door iPhone- en iPod touch-gebruikers veroorzaakt. Met vierduizend medewerkers heeft het bedrijf dan ook elke week wel iets nieuws te melden.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Gameloft houdt van de App StoreEen ontwikkelaar die vrijwel iedere iPhone- en iPod touch-gebruiker kent is Gameloft, een iPhone-ontwikkelaar die met haar 4.000 werknemers bijna wekelijks nieuwe iPhone-games uitbrengt in de App Store. Gameloft heeft bekendgemaakt dat het in de eerste 9 maanden van dit jaar al een omzetstijging van 18% heeft weten te realiseren. In deze periode is een omzet van 90,2 miljoen dollar behaald.

In het derde kwartaal van 2009 is een omzet behaald van 30,1 miljoen euro, een stijging van 15% ten opzichte van vorig jaar. Hiervan is 95% door inkomsten van de iPhone en iPod touch. Gameloft geeft verder ook een verdeling aan op basis van werelddeel. Europa is goed voor 38% van de omzet, 33% komt uit Noord-Amerika en de rest uit Zuid-Amerika en Azië.

Gameloft heeft recentelijk Asphalt 5, Earthworm Jim, Real Football, Bailout Wars, Gangstar: West Coast Hustle en Modern Combat: Sandstorm uitgebracht. Allemaal hits in de App Store. Maar het bedrijf zit niet stil: de volgende iPhone-games staan alweer voor de deur. Games zoals Chuck Norris: Bring On The Pain en Nova zijn beide spellen die spoedig in de App Store zullen verschijnen. Met zoveel werknemers is het wachten op de volgende iPhone-game die we kunnen aanschaffen.

Bron: MacCity

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2009, 20:39
Categorie Games
Onderwerpen gameloft, omzet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.