Game-update: Nieuwe Cut the Rope-variant, Tiny Invaders, Pioneer Lands en Bloody Bunnies

Een nieuwe week met games op de iPhone, een nieuwe Cut the Rope-achtige game die het daglicht ziet. Spin the Nut heeft niet de charme van het origineel - die 79 eurocent kunnen beter naar Tiny Invaders!

GU MA Bloody Bunnies iPhone iPod touch headerHet is een luxeprobleem. De eerste Game-update van de werkweek staat vol met toetjes van games die aan het eind van vorige week zijn uitgebracht. Donderdag en vrijdag stonden immers bol van de nieuwe releases. Denk alleen maar aan DrawRace 2, de Game van de Week vorige week, of het verslavende Jetpack Joyride. Weer met beide benen op de grond presenteren we een nieuwe Cut the Rope-achtige game, een simplistisch strategiespel, bloederige konijnen en Tiny Invaders.

Draai het nootje in Spin the Nut

GU MA Spin the Nut iPhone iPod touchGenoeg touwtjes geknipt, tijd voor meer van hetzelfde. Het volgende hoofdstuk van Cut the Rope-afgeleiden heet Spin the Nut en gaat over een eekhoorn die maar wat graag eikels verzamelt. En eikels, daar gaan we voor zorgen. Tachtig levels lang. Ze hebben in dit spel de eigenaardigheid om te kleven aan ronddraaide plateau’s waar je ze ook weer vanaf kan schieten. Door van plateau naar plateau te schieten houd je de eikel in controle voor de eekhoorn, maak je gebruik van allerlei objecten en probeer je de drie gouden eikels uit elk level te rapen. Het mechanisme van ronddraaiende plateau’s waarbij je moet wachten tot je schiet en de muziek onder het spel zorgen ervoor dat Spin the Nut nou niet echt een snel spelletje is. Met de inspiratieloosheid op het parcours en de saaie achtergronden kunnen we stellen dat dit niet de leukste Cut the Rope-achtige is. Daarvoor verwijzen we liever naar Cut the Rope Experiments, het schandalig gestolen maar leuke Save Yammi of, als het echt moet, het vandaag gratis te downloaden Drop the Chicken.
Downloaden: Spin the Nut (€0,79)

Casual strategiespelletje: Pioneer Lands

GU MA Pioneer Lands iPhone iPod touchAlles voorkauwen en de speler zelf niks laten ontdekken. Dat is de definitie van casual games zoals die door vele spelontwikkelaars wordt geïnterpreteerd. Nevosoft past die interpretatie zelfs toe op een strategiespel. In Pioneer Lands bouw je als poor lonesome cowboy zelf een mini-economie op in het Wilde Westen, maar denk nou niet dat dit met onderhandelen, gewelddadige confrontaties en gluiperige politiek gepaard gaat. Welnee. Er liggen een paar steentjes op je pad en daar moet je een mannetje op afsturen zodat hij ze weghakt en een ander mannetje het graan daarachter kan verbouwen. Of erger nog: oppakken. Dat is het spel: je krijgt level na level, instructie na instructie, steeds meer manschappen onder je hoede en dient die steeds meer simpele taken mee te geven. Je voelt je een beetje dom als je Pioneer Lands speelt, omdat het geen enkel niveau heeft. Toch blijf je eraan gekleefd omdat alles zo lekker vlot gaat. Wat dat betreft is het dus eigenlijk niet anders dan Bejeweled en Peggle en kun je Pioneer Lands met recht een dijk van een casual spel noemen.
Downloaden: Pioneer Lands: Old West Settlers Strategy (gratis)

Bloody Bunnies: online konijnen pletten

GU MA Bloody Bunnies screenshotStart Bloody Bunnies voor de eerste keer op en je weet dat het werkt. Vier konijnen springen in vier op seizoenen gebaseerde levels in het rond, met de bedoeling elkaar bruut te vermoorden. Er zijn geen wapens en geen power-ups, nee, je moet elkaar pletten. Op elkaars konijnenkop springen. Bij driekwart van de iPhone-platformers zou dat ergerlijk zijn vanwege de besturing, maar die is hier donders scherp. En dus werkt Bloody Bunnies op de lachspieren. Vier hoppende flaporen die elkaar achterna zitten en trachten op elkaar te springen in de lente, zomer, herfst en winter: het is een mooi tafereel. Behalve punten krijgen voor elkaars lieflijke onthoofding, kun je overigens in andere speltypes ook punten verdienen met het verzamelen van zoveel mogelijk wortels. Nu maar hopen dat er genoeg mensen online zijn om tegen te spelen. Dat viel in onze testsessie helaas een beetje tegen. Jammer, want het spel is stiekem nog leuker dan het vorige week besproken en vergelijkbare Muffin Knight.
Downloaden: Bloody Bunnies (gratis)

Trailer van de Dag: Tiny Invaders

Even dachten ze dat ze het konden volhouden, de voormalige lieden van gamesstudio Bizarre. En het is misschien ook wel logisch dat je probeert een spel te lanceren voor 2,99 euro als je jarenlang spellen hebt gemaakt die voor 60 euro in de schappen lagen. Maar zo werkt het nou eenmaal niet op de iPhone. En dus kost Tiny Invaders na één weekeinde in de App Store vertoeven gewoon 79 eurocent als elk ander klein 2D-spelletje. De ontwikkelaar die nu Hogrocket heet, heeft er iets leuks van gemaakt. Tiny Invaders speelt zich af in het lichaam van verschillende mensen. Die moet je ziek zien te krijgen door bacteriën te verspreiden door delen van het lichaam, bewaakt door witte bloedlichamen. In de praktijk bestuur je de bacteriën over een bloedbaan, neem je afslagen en ontwijk je nauwkeurig getimed het gevaar om zo de hele bloedbaan te besmetten. Tiny Invaders heeft 60 levels en zeker de latere exemplaren kunnen je zenuwstelsel flink aantasten.
Downloaden: Tiny Invaders (€0,79)

Duik eens terug in de tijd met de Game-update.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2011, 18:44
Categorie Games
Onderwerpen cut the rope, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.