Game-update: Hard Lines, Par Out Golf, Sonic & Sega All-Stars Racing, Fight4Picanto

Sonic & Sega All-Stars Racing wordt misschien wel de beste optie van Mario Kart voor de iPhone en iPod touch. Ook in de Game-update: Hard Lines, Par Out Golf en knokken voor de Kia Picanto.

DI GU Fight4Picanto voor iPhone iPod touchAls we de rubriek Trailer van de Dag niet hadden gevoerd in de dagelijkse Game-update, hadden we vandaag alleen maar bizarre spellen voor de iPhone en iPod touch te bieden. In het spel Par Out Golf sla je een golfballetje door een lijn te trekken in de mist, Hard Lines is een abstract actiespel met pratende lijnen en in Fight4Picanto knokken katten met karatemoves. Als Sonic & Sega All-Stars Racing nou gewoon géén Mario Kart voor de iPhone zou zijn, stond hier dus vandaag een rubriek met alleen maar rariteiten.

Nieuw: knokken voor een stadsautootje

DI-GU-Fight4Picanto-screenshotKen je die autoreclame waarin een lief aaibaar onschuldig klein vertederend katje ineens een grote muil opzet een een brul laat horen? Die heeft nu, samen met drie andere katten een eigen game gekregen. Een vechtspel waarin ze elkaar helemaal van de kaart moeten spelen in karate-tenue. Ze doen het allemaal om de Kia Picanto te bemachtigen; Zuid-Korea’s nieuwste gebakje op vier wielen voor in de stad. Hoewel Fight4Picanto eerder een ontzettend moeilijk spel is dan dat het echt leuk is, is het vermakelijk om te zien in wat voor ‘n bochten autofabrikanten zich wringen om hun vierwieler aan de iPhone-gebruiker te slijten. Volkswagen brengt racespellen om elk nieuw betaalbaar model uit, BMW kwam al met een racespel waarin je een spoor van verf achterliet en nu moet je dus katten trappen voor een Picanto. Het grootste pluspunt van Kia’s kleinste is overigens dat je er maar liefst 7 jaar garantie op krijgt. Bij Fight4Picanto is het de vraag of het spel – ondanks een multiplayer-modus – langer dan 7 minuten op je iPhone of iPod touch staat.
Downloaden: Fight4Picanto (gratis)

Tijdelijk gratis: Par Out Golf

DI GU Par Out Golf voor iPhone iPod touchIn Par Out Golf bekijk je een parcours van bovenaf. Je bestudeert de windrichting en -snelheid. Houd het balletje ingedrukt totdat er een wolkenveld over het scherm is getrokken. Dan staat er DRAW en teken je een lijntje richting de hole, terwijl je rekening houdt met de wind. En vervolgens moet je het balletje zien te putten met zo weinig mogelijk slagen. Dát is Par Out Golf, een frisse en toegankelijke blik op de de sport. Maximaal vier paarse broeken kunnen het tegen elkaar opnemen op één iPhone of iPod touch en er zijn zeven gebieden vrij te spelen met elk minstens 9 holes. Par Out Golf is en klinkt een beetje sloom, maar ziet er lekker zomers uit en kan het wel eens goed doen met wat vrienden. Voorheen legde je 1,59 euro neer voor het spel. Niet duur voor het betreden van ‘de green’ trouwens.
Downloaden: Par Out Golf (tijdelijk gratis)

Nieuw: Hard Lines

DI GU Hard Lines voor iPhone en iPod touchAls je maar genoeg buiten de lijntjes denkt, zul je zien dat er genoeg te doen is met lijntjes. Sorry, maar met een kakelvers iPhone-spel dat om lijntjes draait, ligt zo’n woordgrap natuurlijk in de lijn der verwachtingen. Hard Lines is een bijzonder spelletje met zes verschillende modi die allemaal om lijnen draaien, tegen een zwarte achtergrond. Het spel heeft ouderwetse 8-bit muziek en doet visueel wel enigszins denken aan de film TRON. Eén van de speltypes is ook precies de lightcycle-race uit TRON, waarin je andere racers moet afsnijden door zelf een lijn achter te laten. Maar waar TRON het met twee motoren deed, racen hier tig verschillende lijnen over het veld. Een ander speltype is het ouderwetse Snake waarin je zoveel mogelijk gekleurde pixelbrij moet eten. De andere modi combineren een beetje van beide. In elke kun je highscores neerzetten en die vergelijken met andere spelers. Het spel is makkelijk op te pakken maar het is een uitdaging om er goed in te worden. Een goede eigenschap. Net zoals de drie besturingsmogelijkheden. Wat Hard Lines nog vermakelijker maakt, is dat de lijntjes verschillende euh… lines droppen die een sneer verkopen aan tegenstanders of aan de speler. Oké, en nu zetten we een streep onder deze gein.
Downloaden: Hard Lines (€0,79)

Trailer van de Dag: Sonic & Sega All-Stars Racing

Een aardige benadering van Mario Kart, dat was Sonic & Sega All-Stars Racing voor de PlayStation 3 en Xbox 360 toen het vorig jaar uitkwam. Nog deze maand doen de racende Sega-personages ook de iPhone, iPod touch en iPad aan in een universele app. Tien hoofdpersonen uit de Sonic-games, Shenmue, Billy Hatcher, Space Channel 5 en Super Monkey Ball zijn erin speelbaar, maar ook als je die referenties mist, valt er vast nog wel wat te genieten aan dit kartspel. Sonic & Sega All-Stars Racing is via Bluetooth, lokale Wi-Fi en online via Game Center tegen maximaal drie anderen te spelen. Bijzonder is het slipmechanisme. Na een druk op de knop en het kantelen van de iPhone, slipt de coureur een bocht door in plaats van normaal te rijden. Doe dat succesvol en je krijgt een kortstondige turbo. Sonic snelt in de App Store voor 3,99 euro later deze maand.

De Game-update verschijnt elke werkdag

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2011, 19:40
Categorie Games
Onderwerpen golf, kartgame, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.