Game-update: Finger Shoes, Mage Gauntlet, Pangea-games gratis en 5 Minutes to kill yourself wedding day

Aanschouw het meest wansmakelijke spel dat op de iPhone en iPod touch is verschenen: 5 minutes to kill (yourself) wedding day. Ter compensatie bieden we ook leuke gametips en games aan.

GU MA 5 Minutes to kill yourself wedding day headerVroeger, toen kon je in een spel nog gewoon mensen omver rijden voor punten in Carmageddon. Kon je tenminste prostituees in een auto sleuren om ze er later weer uit te gooien in Grand Theft Auto. Ah ja, mooi en onschuldig was die tijd. Tegenwoordig is dat allemaal zo gewoon. 5 Minutes to kill (yourself) wedding day haalt zijn neus ervoor op en doorboort alle grenzen van smaak. Er zijn vandaag ook toffe games in de Game-update, trouwens.

Luguber: 5 Minutes to kill (yourself) wedding day

GU MA 5 Minutes to kill yourself wedding dayIn het kader ‘Do not try this at home’ heeft studio Adult Swim Games een vervolg gemaakt op 5 Minutes to kill (yourself). In dat spel maakte je nog heel beschaafd een einde aan je eigen leven in een deprimerende kantoorruimte. In 5 Minutes to kill (yourself) wedding day benadeel je direct je beoogde levenspartner. Ideaal verlovingsgeschenk, zegt Adult Swim over dit spel. Dat is wel erg luguber hoor. Maar goed, zelfdoding kan hier in ieder geval met verve. Eet een stukje taart te vroeg en je krijgt een mes tussen je ribben. Gooi een muntje in de geluksfontein en een haai snackt een stuk van je hoofd. Dwing het koor uit de kleren te gaan en je ogen bloeden. Als jij het maar bedenkt, voert het spel het wel uit. Je kan het zo gek niet bedenken. De highscore wordt opgemaakt aan de hand van de tijd die je nog over hebt van de 5 minuten. Wij smachten alvast naar de opvolger, waarvan we hopen dat het de titel ‘5 Minutes to kill this game developer’ draagt.
Downloaden: 5 Minutes to kill yourself (wedding day) (€0,79)

Nieuw en bijzonder: Finger Shoes

GU MA Finger Shoes screenshotIs het een platformer? Is het een muziekspel? Neen, het is Finger Shoes, een bijzonder nieuw spelletje voor de iPhone en iPod touch waarin je zo snel mogelijk voetstappen moet zetten. Dat doe je min of meer op de maat, maar vooral op snelheid. Terwijl de horizon op je afkomt tik je met je vingers alle vierkantjes aan die in beeld zijn. Missen is falen, maar missen is lastig te halen. Zeker spelers die al ervaring hebben met muziekgames zullen Finger Shoes eerder wegzetten als tijdsbesteding dan als game. Het maakt namelijk niet gek veel uit wanneer je de blokjes aantikt, als het maar gebeurt. Een goedmakertje is dat er tijdens het spelen leuke, kleurige, frisse omgevingen voorbij trekken. We vragen ons alleen af hoe dit grappige idee omgezet kan worden naar een echt uitdagend, leuk spel.
Downloaden: Finger Shoes (€0,79)

Nieuw en bijzonder: Ninjammin Beat-Jitsu

GU MA Ninjammin Beat-Jitsu iPhone iPod touchIs het een platformer? Is het een muziekspel? Ja, het is Ninjammin Beat-Jitsu en spel is een even rare combinatie van die twee als de naam doet vermoeden. Je speelt een bibberig getekend mannetje en springt, hakt en danst je een weg door verschillende levels. Vreemd genoeg is Ninjammin niet zomaar een spelletje waarin je van A naar B rent en er ditmaal wat knoppen op een ritme tussendoor moet rammen. Nee, dit is een platformer van de oude stempel met verschillende geheimen om te ontdekken en levels die op meerdere manieren benaderd kunnen worden. Beat-Jitsu is begonnen als webspelletje heeft daar, te zien aan de reacties bij onderstaande YouTube-video, aardig wat fans verzameld. Wat leuk dat er kleine ontwikkelaars zijn die iets nieuws proberen en daarvoor de handen op elkaar krijgen. Op de iPhone is Ninjammin niet gratis te spelen, want kleine ontwikkelaars willen ook wel eens een boterham eten.
Downloaden: Ninjammin Beat-Jitsu (€0,79)

Vandaag gratis: alle games van Pangea

GU MA Cro-Mag Rally iPhone iPod touchFervent Mac-ontwikkelaar Pangea is een van de eerste actieve gamebezorgers in de App Store en ter ere van de derde verjaardag van onze favoriete online winkel, biedt ze al haar spellen vandaag gratis aan. En dat is een goede deal hoor mensen. Vooral het Mario Kart-achtige Cro-Mag Rally, onlangs nog voorzien van een online multiplayer, kan nog steeds met haar tijd mee als een van de betere funracers op de iPhone en iPod touch. Andere noemenswaardige vermeldingen zijn aliën-platformer Otto Matic, de insect-platformer Bugdom en het begeleid-het-water spelletje Enigmo 2. Pangea grijpt de iOS-verjaardag eveneens aan om te melden dat ze iOS 5 volop gaan ondersteunen en dat er nog steeds grote updates aankomen voor onder andere Cro-Mag Rally.
Downloaden: de games van Pangea (vandaag gratis)

Trailer van de Dag: Mage Gauntlet

Nostalgisch aangelegde gamer, ga er maar eens goed voor zitten. In de trailer hieronder zie je traditionele 2D beelden gemengd met een moderne mate van detail. Je ziet een rollenspel (RPG) van bovenaanzicht met sfeervolle natuuromgevingen. Je ziet de nieuwste productie van Rocketcat Games, een ontwikkelaar die ook verantwoordelijk was voor het steengoede HookChamp. Mage Gauntlet heet hun laatste creatie, en die moet hoogstpersoonlijk korte metten maken met de trend dat rollenspellen op de iPhone alsmaar draaien om sterker en sterker worden. Mage Gauntlet legt de nadruk op actie. Daar is er veel van en het ziet er alvast erg fijn uit. Het is nog niet bekend wanneer Mage Gauntlet precies uitkomt, maar laat het snel zijn…

Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Neen, het is de Game-update!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2011, 18:39
Categorie Games
Onderwerpen enigmo, iculture speelt, ninja, pangea

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.