LensFlare: schiet foto’s met een lichteffect

De app LensFlare touch voegt dertig mogelijke lichteffecten toe aan foto's die met de iPhone of iPod touch gemaakt worden. In volgende updates komen er meer effecten bij.

LensFlare iPhone iPod touch headerEr zijn nog steeds fototoepassingen te bedenken voor de iPhone en iPod touch die nog niet eerder langskwamen. LensFlare is een applicatie waarin een foto voorzien kan worden van een lichteffect dat in de jaren negentig de running gag was in videogames en films, maar daarna niet veel meer werd gezien. Op de iPhone wordt het effect van de lichtbundel die op je afkomt weer in ere hersteld. Onlangs kreeg de app een update naar versie 7.0.

Het is niet zo nuttig als het bewerken van kleuren en werpt vast niet zo’n nostalgisch gevoel op als het gebruiken van kleurenfilters van weleer, maar LensFlare kan een foto net weer even meer bijzonder maken. In de applicatie zijn er dertig effecten van sterren, weerspiegelingen en lichtbundels die losgelaten kunnen worden op een ter plekke geschoten foto of een kiekje uit het foto-album. Onder die effecten zit bijvoorbeeld een heldere poolster, wit licht, een rode laser en een plasmastraal. Ze lijken vooral geschikt om wat surrealistischere foto’s mee te versieren. Een rode laser doet het natuurlijk ook goed uit de voorkant van een speelgoedpistool.

LensFlare iPhone effecten

LensFlare iPhone voorbeeld

Verwacht geen wonderen van LensFlare. De applicatie bemoeit zich niet met de kleuren uit de foto dus als die bewerkt moeten worden, is daar nog altijd een andere applicatie voor nodig. LensFlare werkt kinderlijk eenvoudig: selecteer een effect, positioneer en vergroot of verklein het effect en bepaal hoe licht of hoe donker het wordt. Tevreden? Opslaan. De ontwikkelaar zegt in de App Store later met extra effecten te komen.

Downloaden: Lensflare (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2011, 17:58
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen effecten, licht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.