Brabant vertelt App Store icoon

Brabant vertelt is een iPhone-app voor zonnige wandelingen

Wandelroutes in Brabant vind je met de iPhone-app Brabant vertelt. De app is zonder internet te gebruiken en laat meer van de route zien.

Brabant vertelt App Store icoonEen dag door de natuur in Brabant lopen? Het is niet zo’n gekke gedachte met deze zomerse temperaturen, midden in de bouwvak. De iPhone-app Brabant vertelt is een samenwerking van het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur en ontwikkelaar Roeland Landegent, die eerder voor de fraaie wandelroute-app Tales & Tours tekende. Brabant vertelt heeft een vergelijkbare opzet. Je bekijkt welke route je wilt lopen, downloadt allerlei informatie die je tijdens de wandeling wilt raadplegen en kunt de app daarna zonder internet gebruiken.

Brabant vertelt kwam in het voorjaar uit op de iPhone. De app is nu voorzien van drie nieuwe wandelroutes, die alledrie zijn opgehangen aan Helmond en de wandelaar langs beeldhouwwerken sturen. Later in de zomer wordt er ook een wandeltocht ‘Landtocht op de Buisse Heide’ en de route van het Cultureel Fietsevent Belslijntje op 13 en 14 september toegevoegd. In totaal ligt het aantal aan het einde de zomer rond twintig wandelingen.

Brabant vertelt kaart Brabant vertelt route info

Bij alle tochten zie je de route op de kaart, zie je waar het startpunt is en krijg je informatie als je ter plekke bij bezienswaardigheden aankomt. Het kan achtergrondinformatie zijn over de gebouwen die je ziet, maar kan ook bestaan uit foto’s, video’s en gedichten. Omdat je daar bij het wandelen niet op wilt wachten, loont het om de tochtinformatie van te voren te downloaden.

De routes in de app liggen overigens vast. Ze hebben een aangewezen vertrekpunt en de app geeft je geen informatie als je van het pad afwijkt. Daarom is het des te fijner dat de wandelingen handmatig zijn gemaakt, getest en worden voorzien van extra informatie die vaak ook nog in een thema is te vangen.

Bekijk ook ons overzicht van wandelapps op de iPhone.

Pluspunten

  • Offline te gebruiken
  • Fraai uitgewerkt

Minpunten

  • Niet zelf route uitzetten

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2014, 11:11
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen brabant, wandelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.