FlatTire voor iPhone: bestel een mobiele fietsenmaker in Amsterdam

FlatTire voor iPhone is een handige app waarmee fietsers in Amsterdam een mobiele fietsenmaker kunnen bestellen, die op locatie repareert.

icoon flattireAmsterdam telt bijna net zoveel fietsen als inwoners. Maar als je band lek is, ketting eraf ligt of je fiets er om andere mysterieuze redenen de brui aan heeft gegeven, kan een fietsenmaker vinden nog wel eens knap lastig zijn. En ook al heb je – al slepende met een onwillige fiets – er wel eentje gevonden, is het maar de vraag of deze meteen tijd voor je heeft. Om dat soort situaties te voorkomen is er nu een nieuwe applicatie: FlatTire. Daarmee kunnen fietsers in Amsterdam het defect van de fiets en hun locatie uploaden, waarna een fietsenmaker in de buurt de fiets op locatie zal repareren.


flattire kaartDe FlatTire applicatie werkt zo simpel als de omschrijving belooft. De applicatie opent met een kaartje van je omgeving, waarop jij kunt aangeven dat je hulp nodig hebt. Daarna maak je een foto van het probleem, kies je het type reparatie, eventueel vergezeld van commentaar. Daarna kun je jouw locatie kiezen. Misschien is de locatie die de app heeft gevonden al goed, maar door het kaartje te verplaatsen of een ander adres in te tikken kun je de afspraak-locatie veranderen. Bijvoorbeeld als je in de tussentijd even ergens koffie wil halen, of bij de pinautomaat wil afspraken.

Als je het probleem hebt doorgegeven krijg je volgens de makers snel daarna een bevestiging en zou je binnen 15 a 30 minuten je weg op een gemaakte fiets kunnen vervolgen. FlatTire hanteert geen aparte voorrijkosten, deze zijn al in de reparatiekosten verwerkt. Ter indicatie: een lekke band die alleen een plakker nodig heeft kost €10, een nieuwe binnenband €16 en een nieuwe ketting €22.

flattire foto maken Uiteindelijk zit de applicatie goed in elkaar en kunnen we ons voorstellen dat dit handig kan zijn. Voor mensen die geen idee hebben hoe ze een fiets moeten maken, maar ook voor fietsers die niet het juiste gereedschap op zak hebben of simpelweg geen zin hebben om hun tweewieler later weer ergens op te pikken terwijl dat niet uitkomt. Als FlatTire echt zo snel is als ze beloven, ben je uiteindelijk misschien wel even veel tijd kwijt met laten repareren als met verder reizen via het openbaar vervoer.

Wat we nog niet helemaal begrijpen is het feit dat FlatTire afwisselend Nederlandse en Engelse teksten heeft, maar voor het gebruik is dat niet onoverkomelijk. Het initiatief voor FlatTire is overigens afkomstig van een Facebookpagina, getiteld ‘Damn, a flat tire‘. Vanwege de populariteit van die pagina besloten de makers om ook een applicatie te laten ontwikkelen. Voorlopig is de app alleen in Amsterdam te gebruiken, maar hopelijk komen ze bij succes ook naar andere steden.

Downloaden: FlatTire (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.