Fietsmodus iPhone overheid fietsen

Fietsmodus: prijzen winnen door te fietsen zonder iPhone

De overheid wil je veiliger laten fietsen. De gratis app beloont je met prijzen voor fietsen zonder iPhone in de hand.

Fietsmodus iPhone overheid fietsenOffline blijven in het verkeer, zodat je niet bent afgeleid als je op de fiets zit. Daar is het de Rijksoverheid om te doen met de nieuwe iPhone- en Android-app Fietsmodus, waarover binnenkort een uitgebreide reclamecampagne moet beginnen. De applicatie beloont je als je van bijvoorbeeld college naar huis fietst zonder tussendoor op de smartphone te kijken. Daarmee verzamel je punten, waarmee je prijzen kan winnen.

Apps die je gebruik vastleggen

Fietsmodus is de zoveelste app in kleine tijd die het smartphonegebruik wat wil reduceren. Usage Log confronteerde je ermee hoe vaak en hoe lang je de iPhone gebruikt. Even geleden bespraken we Forest, waarmee je virtuele bomen plant voor elk half uur dat je onafgebroken zonder iPhone kan. En nu mengt ook de Nederlandse overheid zich in dat rijtje. Fietsmodus bestraft je niet met statistieken, beloont je ook niet virtueel, maar laat je kans maken op echte prijzen.

Hoe werkt Fietsmodus?

Om Fietsmodus te laten werken, die je apps verversen op de achtergrond aan te hebben staan, en moet je ook je locatiegegevens afstaan aan de applicatie. Dat betekent dat de app wel wat druk op je batterij moet uitoefenen, maar voor wat hoort wat. Je mag de telefoon gedurende het fietsen niet aanraken en de app weet het wanneer je dat wel doet – net bijvoorbeeld als de iPhone-app Checky die telt hoe vaak je de iPhone elke dag gebruikt.

Fietsmodus op de fiets stappen Fietsmodus iPhone faal

Voordat je op de fiets stapt, dien je de schuif van Fietsmodus om te zetten en pendel je naar huis. Je moet minstens een kilometer afleggen om punten te behalen in de app. Na de rit kan je kijken of je daarmee al kan meedingen naar een prijs.

Brave prijzen

Daar heeft Fietsmodus een leuk, mogelijk zelfs verslavend systeem voor bedacht. Je kan je namelijk opwerken in het aantal punten. Zo maak je bijvoorbeeld kans op een bioscoopkaart van de Pathé als je een paar keer mobielloos hebt gefietst, maar kan je nog even doortrappen om in aanmerking te komen voor een shirt. De hoofdprijs is een fiets. Je kan je afvragen of die prijzen niet te braaf zijn om een groot publiek aan te spreken.

Anderzijds: als je toch al niet op je mobiel keek tijdens het fietsen, is meedoen geen moeite.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2014, 16:02
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen fietsen, overheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.