EyeTV biedt met Live3G videostreaming via 3G aan in Safari

Elgato heeft de nieuwe oplossing EyeTV 3G aangekondigd. Daarmee is het via de website Live3G mogelijk om live televisie of opgenomen tv-programma's in hoge kwaliteit op je iPhone te bekijken, via de 3G-verbinding.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

elgato
Apple legt nogal wat beperkingen op aan de mogelijkheden om video te streamen over 3G. Bij de ene applicatie is het niet mogelijk, bij de andere applicatie krijg je beelden in een lagere kwaliteit te zien. Elgato, de makers van EyeTV, hebben een nieuwe oplossing gevonden voor mensen die hun tv-programma’s willen bekijken. Via hun nieuwe website Live3G kun je op afstand live-tv en opgenomen tv-programma’s bekijken.

eye-tvDe website maakt gebruik van HTTP live-streaming via Safari. Je kijkt dus via de webbrowser, maar krijgt de video’s wel in hoge kwaliteit aangeleverd. Om te gebruiken zul je wel de EyeTV-software moeten installeren en updaten naar de nieuwste versie 3.3.

Je kunt dus op elk moment televisie kijken, zonder dat je Elgato aan de voorwaarden van Apple’s App Store vastzit. Er is ook nog een extraatje: omdat Mobile Safari toegang heeft tot de TV Out-functie van de iPhone, kun je ook een component- of composiet-videokabel aansluiten om de streaming video op je televisie te bekijken. Bij applicaties van derden is dit niet toegestaan, maar bij Safari wel omdat het een eigen Apple-applicatie is.

De update van EyeTV is per direct te downloaden en de website Live3G is ook al te gebruiken. Er zijn nu dus twee oplossingen: de EyeTV-applicatie die je voor €3,99 in de App Store koopt en de Live3G-webapp die je gratis via Safari kunt gebruiken.

Meer info: Elgato

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2013, 22:14
Categorie Amusement
Onderwerpen elgato, televisie, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.