ANWB brengt Zuinig rijden naar de iPhone

De ANWB komt alweer met een nieuwe app voor de iPhone. Na ANWB Verkeer en ANWB Autowaarde kun je met de nieuwe app leren hoe je zuiniger moet rijden. Dit doe je door na iedere tankbeurt de gegevens in de in te voeren waardoor je een beter inzicht krijgt in je rijgedrag en benzineverbruik.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

ANWBDe ANWB komt wederom met een nieuwe app voor de iPhone. Na ANWB Verkeer en ANWB Autowaarde kun je met de allernieuwste app leren hoe je zuiniger kunt rijden. Dit doe je door na iedere tankbeurt bepaalde gegevens in te voeren, waardoor je uiteindelijk een beter inzicht krijgt in je rijgedrag en benzineverbruik. Dit kun je terugvinden in een aantal grafieken, die je ook per mail kunt versturen of twitteren. Daarnaast vind je via gps de dichtsbijzijnde ANWB tankstations en krijg je allerlei tips over hoe je zuiniger kunt rijden. ANWB Zuinig rijden berekent de grafieken mede aan de hand van het merk en type auto en de brandstof die je gebruikt.

De applicatie is ingedeeld in vier verschillende onderdelen: Tankbeurt, Mijn data, Tips en Tankstations. Bij die eerste vul je na iedere tankbeurt het aantal liters in dat je getankt hebt, de literprijs, de kilometerstand, het tankstation waar je geweest bent en de datum. Wanneer je dit een aantal keer achter elkaar doet krijg je via de app inzicht in je rijgedrag en het binzineverbruik dat dat tot gevolg heeft. Dat vind je terug in Mijn data waar je een aantal statistieken kunt bekijken. Dit zijn de kilometers per liter, de euro’s per kilometer, verloop van de literprijs, liters per 100 kilometer en het gemiddeld aantal kilometers per tankbeurt.

Het onderdeel Tips bevat 11 tips over hoe je zuiniger kunt rijden. Die variëren van tips voor het op tijd schakelen naar een hogere versnelling tot het juist gebruiken van de airconditioning en de achterruitverwarming. Onder de tab Tankstations vind je als laatste de dichtsbijzijnde ANWB tankstations waar je als ANWB-lid kunt tanken met korting.

ANWB Zuinig rijden is gratis verkrijgbaar in de App Store.
Update 31 december 2012: De app is momenteel niet meer verkrijgbaar in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 december 2011, 15:08
Categorie Reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.