Er zijn nu 450.000 actieve iOS-apps in de App Store

Binnen twee maanden kunnen er een half miljoen unieke, actieve apps zijn in de App Store. Op moment van schrijven zijn er 337.000 apps voor de iPhone en 114.000 voor de iPad.

AppsFire aantal apps in de App StoreEr zijn op dit moment meer dan 450.000 apps te downloaden uit de App Store. Daarvan zijn er maar liefst 403.000 apps op de iPhone te installeren (zie afbeelding). Die cijfers maakte de website AppsFire.com bekend. Apple laat zelf met enige regelmaat ook een aantal los, maar daarbij gaat het om de apps die in totaal gepubliceerd zijn. De 450.000 apps uit dit bericht nu zijn actief te downloaden, te updaten indien van toepassing en in de App Store te beoordelen.

Vorige maand nog waren er 425.000 actieve applicaties. Dat laat zien hoe snel het aantal stijgt. Dat wil overigens niet zeggen dat we zelf optimaal profiteren van de enorme stijging: veel van de nieuwe apps, blijkt in ieder geval uit eigen bevinding, zijn oude verhalen in Aziatische talen die worden uitgebracht als aparte app. De grootste uitgever in de App Store is overigens ook een boekenuitgever: Iceberg Reader bracht al 8.202 apps uit.

Behalve de doorbraak van een half miljoen actieve apps in de App Store (zal dat aantal dan over twee maanden al bereikt worden?), zijn er ook al bijna 100.000 verschillende ontwikkelaars/uitgevers voor het mobiele platform. Op moment van publiceren van AppsFires artikel staat de teller op 98.713 ontwikkelaars.

Een voorbeeld van een applicatie die bijvoorbeeld niét in aanmerking komt voor de categorie ‘actieve app’ is bijvoorbeeld Essay – Write In Style. Mensen die de app hebben geïnstalleerd op de iPhone, kunnen hem blijven gebruiken. Maar hij valt niet terug te zien in de App Store. De schrijfapplicatie voor zowel de iPhone als de iPad is een tijd geleden zomaar verdwenen. We hebben contact opgenomen met de makers, maar kregen geen antwoord over de reden erachter.

Dat zijn in ieder geval heel wat applicaties die dit najaar aangepast moeten worden op het nieuwe besturingssysteem iOS 5.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2011, 12:06
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, applicaties, cijfers, downloaden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.