HTML5 eenvoudig om te zetten naar iPad-app met XDK

HTML5 omzetten naar een iPad-app moet een fluitje van een cent zijn met AppMobi's XDK, een instrument waarmee ontwikkelaars de code eenvoudig kunnen vervormen en klaarstomen voor de App Store.

XDK voor de iPad HTML5 ontwikkelenDoorgaans wordt de ontwikkeling van een HTML5-toepassing als veel lastiger gezien dan de productie van een applicatie voor iOS, het besturingssysteem van de iPad. Dat komt omdat de webtaal HTML5 nog in de kinderschoenen staat en ontwikkelaars zelf het wiel moeten uitvinden. Toch komt AppMobi met een nieuw instrument dat het voor ontwikkelaars kinderlijk eenvoudig moet maken om een HTML5-toepassing klaar te stomen als iPad-applicatie.

XDK heet het pakket van AppMobi, en is voornamelijk bedoeld voor de ontwikkeling van HTML5-apps voor het web en mobiele platformen. De code die daaruit voortkomt, is volgens de makers echter eenvoudig te gebruiken voor hybride apps. Zo moeten ze zonder al teveel moeite doorgezet kunnen worden naar de App Store van Apple, alsmede trouwens de Android Market waar veel concurrerende tablets gebruik van maken.

Het instrument hoeft niet te betekenen dat de iPad overspoeld zal worden door apps die oorspronkelijk gemaakt zijn als HTML5-website. Een van de voorwaarden die Apple stelt aan het uitbrengen van een applicatie, is namelijk dat de functionaliteit van een app uniek is en niet of nauwelijks mogelijk zal zijn op een (mobiele) website.

AppMobi’s XDK is een gratis webapplicatie die te verkrijgen is in de Chrome Web Store.

Via iPhonedownloadblog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2011, 13:46
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.