Eos brengt nieuw iPad-weekblad over wetenschap en technologie uit

Eos heeft een nieuw weekblad over wetenschap uitgebracht. In Eos Weekblad over wetenschap lees je over wetenschap en technologie, achtergronden bij het nieuws en meer.

eos-weekbladMaandblad Eos is al sinds het begin van het jaar te lezen op de iPad, via de MagWorld-app van AKO. Maar wetenschap en technologie ontwikkelt zich razendsnel, waardoor de redactie van Eos het gevoel kreeg dat er ruimte was voor frequentere updates. Ze besloten samen te werken met zusterbladen Psyche&Brein en Scientific American (Nederlandstalige uitgave) om een nieuw weekblad op de markt te brengen… maar dan wel op de iPad! Wekelijks is er op donderdag een nieuw digitaal magazine in de App Store te vinden, met aandacht voor wetenschap en technologie, achtergrondartikelen bij de actualiteit en een selectie van wetenschapsverhalen uit de drie betrokken tijdschriften.


Hoofdredacteur Raf Scheers van Eos legt uit waarom het nieuwe magazine nodig was:

De behoefte aan een snellere berichtgeving over wetenschap en technologie werd de voorbije jaren steeds groter. Wetenschappelijke instellingen en onderzoekers communiceren niet alleen veel meer dan voorheen, er is ook een grotere vraag naar wetenschappelijke duiding bij de actualiteit, of het nu gaat over de tsunami en de kernramp in Japan, de uitbarsting van een IJslandse vulkaan of het proefveld met ggo-aardappelen in Wetteren. Met onze wekelijkse iPad-uitgave brengen we nieuwe, aangepaste inhoud en zijn we meteen mee.

Het nieuwe magazine bevat extra illustraties, animaties, video’s en geluidsfragmenten, die op de iPad goed tot hun recht komen. Het maandelijkse magazine met langere verhalen, achtergrondstukken en nieuwsgedreven artikelen blijft gewoon bestaan. De app is samen met twee proefnummers gratis uit de App Store te downloaden. Een los nummer van ‘Eos’ Weekblad over wetenschap’ kost 2,39 euro.

Downloaden: Eos Weekblad over wetenschap (gratis, los nummer €2,39)

eos-weekblad-wetenschap

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.