Game-update: Quarrel, Quell, Star Legends en Nederlandse game Super Crate Box

Star Legends is een nieuwe 3D MMO voor de iPhone en iPod touch. Het is een echte hardcore gamers-game, die nogal contrasteert met het fraaie puzzelspel Quell en het originele woordenspel Quarrel.

GU MA Quarrel iPhone iPod touchQuarrel en Quell. Wat zouden we de woorden graag in Wordfeud aanleggen, maar die vlieger gaat helaas niet op. Het zijn de namen van twee spellen in de Game-update vandaag, waarvan één nog verrassend dicht in het straatje van het populaire woordspel ligt. De fanatieke gamer komt misschien meer aan zijn trekken met de 3D MMO Star Legends of de Nederlandse pixelgame Super Crate Box, waarin je al knallend naar een highscore schiet.

Verdedigen in de ruimte: Star Legends

GU MA Star Legends 3D MMO iPhone iPod touchStar Legends staat al een tijdje op onze iPhone geparkeerd, maar we hebben even gewacht met erover schrijven. Het is namelijk een nieuwe uitgave van de makers van Pocket Legends, maar het was zo onderbelicht tijdens de lancering dat er nog geen kip te vinden was online. Dat is inmiddels anders. De eerste spelers marcheren door de ruimtestations op zoek naar infiltrerend gespuis dat om zeep geholpen moet worden door schieten, meppen en verdedigende mechanismes die doen denken aan een tower defense-game. De kenner weet dus al: Star Legends is Pocket Legends in de ruimte. Dat klopt. Het betekent wel dat de frivole, bont gekleurde natuur- en interieuromgevingen ingeruild zijn voor overwegend grijze ruimteschepen. Dat moet je maar net persoonlijk liggen.
Downloaden: Star Legends (gratis, universele app)

Quarrel: Landjepik met woorden

GU MA Quarrel voor iPhone en iPod touchHet woordspel floreert momenteel op de iPhone en iPod touch, met als belangrijkste vertegenwoordiger Wordfeud, in feite gewoon een Scrabble-kloon met een willekeurig in te stellen bord. Quarrel is van een heel andere orde. Het is wat vergezocht. Het combineert het strategische spelletje van landjepik met het neerleggen van woorden. Dat zit zo: je bezit een aantal vakken in een land. Tussen je eigen vakken verdeel je troepen, waarmee je omliggende vijandige vakken kan aanvallen. Als je bijvoorbeeld een tegenstander aanvalt met vier mannetjes op een vak en jij hebt er vijf, dan begint er een woordstrijd. De speler en de computer krijgen hetzelfde letterplankje en moeten zo’n waardevol mogelijk woord neerleggen. De waarde van de letters komt overeen met de Engelse Scrabble, want het spel is Engels. De tegenstander heeft daarvoor vier mannetjes dus vier letters ter beschikking en jij vijf. Win je? Dan heb je een land veroverd. Zo schuift het spel tussen de deelnemende partijen steeds op. Als er een gevecht is tussen twee computergestuurde tegenstanders, kan jij in die tijd van dezelfde letters een woord leggen om sneller hulptroepen te verzamelen. Quarrel oogt en klinkt vrolijk en zit erg leuk in elkaar, maar het schreeuwt om een online multiplayer. Hopelijk komt die snel.
Downloaden: Quarrel Deluxe (€3,99, universele app)
Downloaden: Quarrel (gratis, universele app)

Vandaag nog steeds gratis: Quell

GU MA Quell iPhone iPod touchSoms blijft een game in de FreeAppADay-actie niet een dag, maar een langere poos gratis. In het geval van het puzzelspelletje Quell geldt: vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan. Het spel is sinds afgelopen zaterdag gratis te downloaden en is sindsdien al bejubeld met 5-sterren waarderingen in de App Store. Verpakt in een schitterende, rustige landhuis-stijl, begin je aan een spelletje met een regendruppel die gele dingetjes oppakt op zijn route. Je bestuurt de druppel door over het beeld te swipen, maar hij kan alleen één kant op worden gestuurd en stopt pas als hij tegen iets aan botst. De vormen van de levels en de plekken van de gele gevallen zijn zo ingericht, dat je een route moet uitvinden om alle items te pakken. In tachtig levels wordt dat gaandeweg steeds moeilijker, met telepoorten en gevaren. Er zijn meer puzzelspellen als Quell in de App Store die precies hetzelfde doen en even leuk zijn, maar Quell is de mooist afgewerkte van allemaal.
Downloaden: Quell (tijdelijk gratis)

Trailer van de Dag: Super Crate Box

Het Nederlandse Vlambeer, opgericht door Rami Ismail en Jan Willem Nijman, zegt overspoeld te zijn met verzoeken om hun game Super Crate Box naar het iOS-platform te brengen. Ja, ze krijgen wel meer verzoeken, maar deze stak er met kop en schouders bovenuit. Dus komt Super Crate Box naar de iPhone en de iPad. Daarvoor hebben de heren de steun ingeroepen van ontwikkelaar Halfbot die eerder al The Blocks Cometh op de iPhone bracht. Oók al een conceptueel simpel ren- en springspelletje. In Super Crate Box pak je wapens, schiet je alle vijanden overhoop en overleef je zolang mogelijk. Het markante is dat je geen punten vergaart door te moorden, maar juist door de wapens te pakken! De Nederlandse knaller met de aparte manier van een highscore halen komt in de loop van september uit.

Duik in de krochten van de Game-update!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2011, 19:11
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.