Eneco MijnLaden: laadpunten voor elektrische auto’s op iPhone

MijnLaden is een gratis iPhone-app van Eneco Elektrisch Rijden waarmee je laadpunten op de kaart vindt en kan aanzetten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

MijnLaden Eneco iPhone-app elektrisch rijdenEnergieleverancier Essent had al even een iPhone-app voor het opladen van je elektrische auto, maar de app E-Rijden is inmiddels niet meer bijgewerkt sinds april 2012 en het lijkt wel alsof Essent het bijltje erbij heeft neergelegd. Het houdt concurrent Eneco niet tegen nu hetzelfde te proberen. Met de iPhone-app MijnLaden vind je oplaadpalen op de kaart en kan je ze aan- en uitzetten.

Eneco heeft daarbij gekozen voor een QR-scanner. De applicatie genereert een QR-code voor je op het scherm van de iPhone en als je die door een Eneco-laadpaal laat uitlezen, wordt verbinding gelegd en kan je het oplaadpunt aanzetten en weer uitschakelen.

Eneco MijnLaden laadpunten op kaartDe iPhone-app voor Eneco Elektrisch Rijden geeft die functionaliteit pas prijs nadat je bent ingelogd in het eerste tabblad, maar de applicatie verdient ook een blik als je denkt aan overstappen op elektrisch rijden. In het tabblad Laadpunten krijg je inzicht in de hoeveelheid en de locaties van de laadpunten in de omgeving, die op de kaart zijn gemarkeerd zijn met groene symbolen. De lijst werkt onhandiger: daar staan slechts nummers onder elkaar, in plaats van de adressen van de palen en je huidige afstand van een locatie.

Verbruikscijfers als elektrisch rijder van Eneco worden nog niet in de app verwerkt, zoals wel het geval is op de toelichtende website. Dat komt volgens Eneco in de volgende update. Ook adressen moeten snel worden toegevoegd. MijnLaden is in ieder geval niet de eerste iPhone-app van Eneco voor groene energie. Eerder al schreven we over Eneco Wind. Ook Toon op Afstand was al een energie-app van het bedrijf.

Eneco MijnLaden en Essent E-Rijden zijn niet de enige apps voor elektrisch rijden op de iPhone. De iPhone-app Oplaadpunten (App Store-link) bestaat reeds sinds 2009 en laat je uitgebreid zoeken op verschillende soorten voertuigen en aansluitingen. Die app biedt ook gebruikersrecensies van de faciliteiten bij de laadpunten en realtime statussen of de palen bezet of beschikbaar zijn. Er zijn meer sorteeropties en het aanbod is door de vele opties veelzijdiger.

Downloaden: MijnLaden (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2014, 13:56
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen eneco, opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.