EasyJet breidt Passbook-proef uit en krijgt vluchtinformatie

EasyJet mobile ondersteunt nu Passbook-tickets als instapkaarten op meer dan 30 luchthavens. Daarna kan je nu de vluchtstatus bekijken.

EasyJet iPhone appDe officiële iPhone-app van luchtvaartmaatschappij easyJet heeft een update gekregen die verder bouwt op de in mei begonnen proef met Passbook. Toen maakte easyJet mobile het mogelijk om in te stappen met Passbook-tickets op zes luchthavens in Schiphol Amsterdam, Edinburgh, Manchester, Nice, Southend en London Stansted. Nu is het aantal vliegvelden dat de offline instapkaarten ondersteunt, uitgebreid naar meer dan 30 stuks. Belgische luchthavens worden helaas niet ondersteund. EasyJet laat je verder nu de status van vluchten controleren op de iPhone.

De nieuwe functie vestigt zich in de knop linksonder in het hoofdmenu en het tweede tabblad onderin de balk. Je kan zoeken op vluchtnummer, maar als je die niet weet, kan je ook de route en de datum invoeren om de gegevens op te vragen. Het is jammer dat je geen zoekfunctie hebt bij de plaatsen die je invoert. In plaats daarvan zie je de bekende scroll-pop-up waarin je een vertrek- en aankomstplek kiest.

easyJet hoofdmenu met vluchtstatus easyJet vluchtmonitor

Daarna zie je de informatie op de Vluchtmonitor. In een wit vierkant vlak zie je het vluchtnummer, de bestemmingen, geplande en werkelijke vertrektijd en de verwachte aankomsttijd. Een aparte balk toont of het vliegtuig op tijd is of vertraging heeft opgelopen. De informatie komt rechtstreeks van het easyJet Operations Control Centre, oppert de App Store-omschrijving. Dat moet ervoor zorgen dat je de nieuwe informatie snel en live in de app ziet. De applicatie verstuurt geen pushberichten bij veranderingen in het schema, maar de app onthoudt wel je laatste zoekodpracht en laat je er snel weer op zoeken.

Downloaden: easyJet mobile (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2013, 14:39
Categorie Reizen
Onderwerpen passbook, tickets, vliegtuig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.