EasyJet iPhone-app doet proef met Apple’s Passbook op Schiphol

De iPhone-app van easyJet is voorzien van Passbook-ondersteuning. Op Schiphol loopt een proef waarmee je kan inchecken met Passbook-tickets.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

easyJet Passbook-ondersteuning 2.0Vliegmaatschappij easyJet is begonnen met een interessante proef op Schiphol. Het is een van de zes luchthavens die in aanmerking komt voor de proef, samen met Edinburgh, Manchester, Nice, Southend en Stansted. Op die zes luchthavens kan je de komende tijd inchecken met je iPhone dankzij Apple’s Passbook. easyJet 2.0 voor de iPhone laat je instapkaarten voor je vlucht klaarzetten in Passbook, waarna je met alleen handbagage zelfs direct naar de security en vertrekgate kan gaan om het vliegtuig te pakken.

Je kan de instapkaarten gebruiken vanaf iOS 6, de firmware-versie van de iPhone waarop Passbook beschikbaar is. Je kan instapkaarten via het web of de iPhone-app klaarzetten in Passbook, waarna je de zogeheten boarding tickets offline kan raadplegen en kan laten scannen. Op de iPhone kan je inchecken met je eigen boekingen of als je voor iemand anders geboekt hebt. In dat geval log je in en druk je op boeking toevoegen. Verder heb je geen easyJet-account nodig voor het verkrijgen van de juiste pas en zie je in de toepassing voor welke openstaande vluchten je nog moet inchecken.

easyJet instapkaart voor Passbook easyJet moet je nog inchecken

Aanvankelijk kan je in de proefperiode gebruik maken van 1 mobiele instapkaart per vlucht en per toestel, maar easyJet is al bezig om meerdere instapkaarten op één toestel mogelijk te maken, wat handig is voor gezinnen en groepen. Als de test succesvol is, breidt easyJet de Passbook-ondersteuning uit naar meer luchthavens.

Downloaden: easyJet (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Met dank aan Bastiaan voor de tip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 14:19
Categorie Reizen
Onderwerpen amsterdam, passbook, schiphol, tickets, vliegtuig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.