iCulture speelt: F1 Race Stars, Globosome, SXPD en Uncanny X-Men

F1 Race Stars is het Codemasters antwoord op Mario kart voor iPhone en iPad, Uncanny X-Men en SXPD zijn games als strips en Globosome een adventure.

Uncanny X-Men iPhoneWe begonnen deze één na laatste meidonderdag al lekker zomers over Ruzzle Adventure, een plotseling uitgekomen tweede deel van woordspel Ruzzle. Maar we houden het er natuurlijk niet bij. We verwelkomen een enorme zwik nieuwe games voor iPhone en iPad vandaag en pikken de kersen van de taart voor je. F1 Race Stars is een soort Mario Kart voor iOS, Globosome is een avontuur met bolletjes en SXPD is een ongekend bruut uitgevoerde stripgame. Stripfans mogen zich bovendien verzamelen voor een game van de nieuwe X-Men film Days of Future Past.

Globosome: het avontuur van een bol

ICS Globosome iPad iPhoneIn Globosome: Path of the Swarm volg je het levensavontuur van een bol dat zijn groep bollen kwijtraakt. Als je denkt dat dat een ongelooflijk suf thema zit, heb je het spel nog niet gezien. Globosome is een verhalende variant op alle knikkerrol-spellen, waarin je natuuromgevingen doorkruist. Op geen bergrand is het veilig, planten zetten stekels uit en hele omgevingen storten in elkaar als je passeert. Je rolt door jungles, ravijnen en sfeervolle grotten en het is echt de audiovisuele aanpak die dit spel maakt. De game met drie besturingsopties is afgelopen als je de andere bollen hebt teruggevonden, maar voordat het zover is, heb je wel even gedwaald en gefaald.

Downloaden: Globosome: Path of the Swarm (€2,69, geen in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Uncanny X-Men: behoorlijk potje knokken

ICS Uncanny X-Men Days of Future PastJe verwacht het niet: dat er rondom een nieuwe Hollywood-filmrelease gewoon een iOS-game uitgebracht die aanvoelt als een volwaardige game én ook nog eens geen in-app aankopen heeft. Dat is zeker uncanny, X-Men: Days of Future Past. In deze kruising tussen platformer en traditionele beat ‘m all speel je Wolverine, Kitty Pryde, Colossus, Cyclops of Scarlet Witch en sla, schop en ‘speciale kracht’ je alles wat je op je pad komt. Er zijn twee besturingsschema’s die beide net wat strakker konden omdat sommige bewegingen van de striphelden wat log zijn, en de levelopbouw kon ook wel iets fantasierijker. Maar ontspring Uncanny X-Men niet als je fan van de strips en films bent. Met upgrades, kleurrijke beelden en zware baasgevechten biedt de game een behoorlijk potje knokken.

Downloaden: Uncanny X-Men: Days of Future Past (€2,69, geen in-app aankopen, universeel, iOS 5.1.1+)

SXPD voelt extreem gewelddadig

ICS SXPD iPad stripgameVan striprefenties naar een echte stripgame. SXPD positioneert zichzelf als het eerste hoofdstuk van een stripverhaal, waarin 6 hoofdstukken en 42 pagina’s de basis vormen voor de raceactie in de game. Duke Mighten van DC Comics verzorgde de stijl en dat druipt in elke zwartwit-rode vorm door. SXPD ziet er ongelooflijk knap en snel uit. Het laatste sluit meteen aan op de bijzondere gameplay in SXPD, waarin je tegenstanders van hun futuristsche motoren wilt neerknallen, maar ondertussen obstakels ontwijkt in de meest gevaarlijke gebieden. Voorzien van beperkte écht sterke munitie, dien je in alle vlugheid ook nog even na te denken over het inzetten van je wapengerei dus. SXPD voelt extreem gewelddadig, maar dat komt voornamelijk door de tekenstijl. Als je dan ook nog weet dat het spel gemaakt is door Earthworm Jim-verzinner David Perry en voor het goede doel is, weet je: dit is iets verdomds bijzonders.

Downloaden: SXPD (€1,79, geen in-app aankopen, iPad, iOS 5.1+)

F1 Race Stars doet een Mario Kartje

ICS F1 Race Stars iPad iPhoneCodemasters is niet alleen de oudgevestigde raceontwikkelaar achter Colin McRae Rally en de Race Driver-serie, maar heeft ook een kinder- en familiereeks. Die F1 Race Stars heeft het nu geschopt tot de iPhone en iPad en daarmee zijn we een Mario Kart-achtig spelletje rijker. Je scheurt over 40 verschillende circuits (waaronder het Belgische Francochamps) tegen negen andere coureurs, vergaart turbo’s door te slippen en pakt power-ups om je tegenstanders mee te belagen. Ondanks de drie besturingsopties stuurt het spel een beetje stroef, maar F1 Race Stars ziet er erg goed uit en is beslist leuk genoeg voor tussendoor. Totdat je op een betaalmuur stuit omdat alle andere coureurs veel snellere bolides hebben dan. De multiplayer voor vier personen biedt dan nog soelaas.

Downloaden: F1 Race Stars (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2014, 19:15
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.