miCoach iPhone-app en Adidas smart_ball analyseren je traptechniek

De miCoach smart_ball en bijbehorende iPhone-app verbeteren je traptechniek. Sensoren in de applicatie worden uitgelezen door de applicatie.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

miCoach Adidas voetbal en iPhone appDe miCoach smart_ball van Adidas is een voetbal die je aan de oplader legt, want er zit technologie in. Dankzij een ingebouwde sensor en magnetometer kan de bal de snelheid, kracht en curve van je schoten meten. De gegevens kan je uitlezen in de bijbehorende miCoach smart_ball app, die je gratis downloadt in de App Store. De bal zelf is niet al te voordelig.


Volgens Adidas raak je in een voetbalwedstrijd met 90 minuten speeltijd de bal zo’n 80 keer aan, maar heb je hem alles bij elkaar opgeteld maar anderhalve minuut in bezit. Onder het motto ‘elke balaanraking telt’ bracht Adidas eerder al de F50-voetbalschoen met chip en iPhone-app uit. Nu is het dus de beurt aan een bal, die je voor liefst 300 euro koopt in de Nederlandse Apple Store. Aan de trailer te zien, denkt Adidas er een jonge doelgroep mee te bereiken.

De gratis te downloaden iPhone-app wil eerst je voet weten voordat het meten begint. De data in de bal wordt via Bluetooth naar je iPhone gestuurd en zo zie je op het scherm de snelheid, het traject, de curve en de nauwkeurigheid van je schoten. Bijzonder is dat de app ook de baan van je bal kan voorspellen, wat bijvoorbeeld handig is als je tegen een nabij muurtje trapt omdat je niet meer ruimte hebt.

miCoach iPhone bal trappen miCoach trappen met curve

De applicatie geeft je tips en trainingen om je traptechniek te verbeteren en laat je acties op video vastleggen. Er zijn uitdagingen voorhanden waarin je niet alleen voor je eigen records speelt maar ook tegen vrienden of teamgenoten kan ballen. Als je de bal nog niet hebt, kan je video’s in de app bekijken om alvast een idee van de mogelijkheden van de bal te krijgen.

En nu hopen dat de buurman hem niet lek steekt als je hem over de schutting schopt.

Downloaden: miCoach smart ball (gratis, iPhone, iOS 7.0+)
Productlink: adidas miCoach SMART BALL (€299,95)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2019, 12:17
Categorie Sport
Onderwerpen adidas, sport, voetbal
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.