De iPad-apps van Adobe: Photoshop Mix, Sketch, Line en Creative Cloud

Adobe heeft vier nieuwe apps op iPad uitgebracht. Cloudoplossing Creative Cloud verbindt Adobe Photoshop Mix, Adobe Sketch en Adobe Line.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Adobe Ink en Side Adobe LineAdobe heeft een keur aan nieuwe applicaties voor iOS uitgebracht. De meeste applicaties zijn alleen interessant voor de iPad, omdat ze simpelweg niet geschikt zijn gemaakt voor de iPhone. De grote overeenkomst tussen Adobe Photoshop Mix, Adobe Sketch, Adobe Line en Adobe Creative Cloud is dat ze allen gratis te gebruiken zijn. In dit artikel leggen we uit wat de iPad-apps van Adobe doen.

Adobe Photoshop Mix

Adobe Photoshop Mix is alleen te gebruiken op de iPad 4 of nieuwer. Het is na Photoshop Express en Photoshop Touch de derde app die de naam van de befaamde fotobewerker van Adobe meekrijgt. Photoshop Mix is echter opnieuw geen app geworden die zich laat vergelijken met de prijzige desktoptoepassing. De applicatie richt zich op eenvoudige handelingen voor foto’s en afbeeldingen op de iPad, waaronder het aanpassen van contrast, belichting, helderheid en verzadiging. Je kan foto’s ook met één druk op een knop optimaliseren.

Toch heeft Photoshop Mix wel een paar aardige functies. Je kan delen van foto’s selecteren om alleen daarop bewerkingen uit te voeren en delen van foto’s kunnen uitgesneden en geplakt worden. Zo kan je twee foto’s samenvoegen. Adobe Photoshop Mix kan volwaardige .psd-bestanden openen en bewerken, maar ook individuele lagen van die documenten. De applicatie kan ook afbeeldingen ophalen uit Lightroom, de app die als brug dient tussen je iPad en de desktop met Photoshop.

Adobe Photoshop Mix iPad

Adobe Line – Real Tools for Drawing

Adobe Line is een aparte iPad-app waarin je geometrische lijnen en vormen tekent. Lijnen die je met je vinger of de iPad-pen en liniaal van Adobe ‘Ink en Side’ (€199) over het beeld trekt, worden softwarematig strakgetrokken door de toepassing, zodat er geen rare kronkels in je strakke tekeningen ontstaan. De app geeft je beschikking over twee penselen, twee inktpennen, twee markers met verschillende koppen en een gum. Net als in Paper by Fiftythree, kan je met twee vingers over het scherm vegen om een actie ongedaan te maken. Met drie vingers doorloop je zelfs de geschiedenis van je hele werk. Ook stempels en handmatige instellingen van je tekengerei is van de partij.

Adobe Line iPad 520

Adobe Sketch: inspiration, drawing & feedback

Sketch is Adobe’s app voor de creatievelingen die graag uit de losse pols tekenen en hun werken met andere gebruikers delen. Het kan namelijk beide in de app. Bij het tekenen word je geholpen door een blanco vel en een potlood, penseel, twee markers en een gum. Sketch leent wel degelijk wat elementen van Line: zo kan je ook in deze app strakke rechte lijnen trekken en vormen implementeren.

Adobe Sketch iPad

Adobe Creative Cloud

Adobe Creative Cloud is de nieuwe applicatie voor iPhone en iPad die de verbindingen slaat tussen alle andere apps. Voor het gebruik van elke app in dit artikel heb je een Creative Cloud-account nodig waarmee je gratis 2 gigabyte ruimte voor projecten hebt en documenten kan uitwisselen tussen de verschillende apps. Wil je een strakke geometrische tekening met potlood inkleuren? Open het in Adobe Line gemaakte project in Adobe Sketch. Met de Creative Cloud-app kan je de opslagruimte opschonen, projecten ordenen in mappen en om feedback vragen bij andere gebruikers en op sociale netwerken. Voor 1,79 euro per maand krijg je er 20 gigabyte per maand bij, waar je dus in alle apps van profiteert.

Adobe Creative Cloud iPad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 23:53
Categorieën Fotografie en video, Productiviteit
Onderwerpen adobe, ipad, photoshop

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.