MagiCam: camera-app maakt je foto’s automatisch sfeervoller

MagiCam is de nieuwe camera-app van de makers van Camera+ en optimaliseert foto's meteen nadat je ze hebt geschoten. Lekker simpel.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

MagiCam iPhone Camera PlusLange tijd was er maar één fotoapp die ertoe deed op de iPhone: Camera+. De applicatie maakte furore op allerlei verschillende punten. Hij was vroeg met kleurenfilters, je kon de belichting onafhankelijk van de scherpte regelen en in een soort digitale doka kon je foto’s onder andere voorzien van optimale helderheid. Clarity noemde Camera+ die functie, en die staat in zijn eentje centraal in de nieuwe applicatie MagiCam.

Een fotoapp volhangen met functies: het is simpelweg niet meer van deze tijd. Zo is Camera+ op het gebied van kleurenfilters ingehaald door bijvoorbeeld VSCO Cam, dat zich alléén toelegt op filters en daarin dus meer specialiteit heeft. Detaillistische bewerkingen? Camera+ viel plots in het niet bij Snapseed, die zich alleen dáár op toelegde. En foto’s naar allerlei platformen delen? Die stap begint tegenwoordig allang en breed bij Instagram. Met ingang van takenlijst Clear in februari 2012 werd een trend ingezet: apps mochten bezuinigen op functies, als ze een specifiek ding maar enorm goed konden. Camera+ heeft zich nadien eigenlijk niet herpakt, maar zichzelf ook niet opnieuw uitgevonden.

Nu probeert ontwikkelaar tap tap tap wél iets nieuws. MagiCam doet maar één ding. En dat is als je even niet oplet zó simpel, dat je je afvraagt waarom je net 89 cent hebt neergelegd.

MagiCam foto schieten inzoomen MagiCam foto bewerken

MagiCam voorziet elke foto die je schiet direct van een Clarity-achtige optimalisatie. De foto met optimalisatie wordt meteen opgeslagen in je fotoalbum. Er komt geen handmatige bewerking aan te pas. In een lichte omgeving met twee personen en witte muren, worden de personen extra benadrukt. In het donker met weinig licht, wordt het licht dat er is beter naar voren gebracht. Of bekijk onze vergelijking van een simpele foto van een bruin tafelblad met rooibosthee: die wordt door MagiCam meteen warmer gemaakt. Niet perse natuurgetrouwer, maar wel sfeervoller.

De foto’s hieronder zijn alle vier gemaakt met de iPhone 5s. De linker foto is gemaakt met de standaard camera-app. De rechter foto is afkomstig van MagiCam, zonder een enkele handmatige bewerking.

Foto tafel camera-app Foto tafel MagiCam

Foto gang camera-app Foto gang MagiCam

Opties en bloemen

Je ziet het: MagiCam gebruik je vooral voor de sfeer in beeld. Als het verschil je eenmalig 89 cent waard is, is het goed om te weten dat MagiCam direct eenvoudig bedient. Je kan de applicatie net zo makkelijk bedienen als de standaard camera-app op de iPhone, met knoppen voor zoomen, flitsen, een vierkant frame en schakelen tussen de camera’s onderin beeld. De meest rechter knop van MagiCam roept een bloem van sferen in beeld. Druk er op een en er wordt onherroepelijk een kleurenfilter over de foto gelegd. De kwaliteit van die filters laat zonder uitzondering te wensen over. Er zit geen subtiliteit in en de foto’s verliezen ook merkbaar scherpte.

MagiCam kleurenfilters iPhone MagiCam de deelbloem

Foto’s die je hebt geschoten in de app, worden onderin beeld klein weergegeven en roep je met een tik vol in beeld. De deelknop zorgt dan voor de tweede ‘bloem’ in de app. Daar vind je behalve Twitter, Instagram, Facebook en meer ook de optie foto’s te openen in andere apps. Of Camera+ specifiek – mocht je toch nog uitgebreide bewerkingen willen doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 23:50
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen camera, kleurenfilters

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.