BallTune hoort hoe goed je bal is opgepompt

De bijzondere iPhone-app BallTune kan horen hoe goed je voetbal is opgepompt. Binnenkort volgen varianten voor tennis, basketbal en volleybal.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

BallTune Nederland vs BelgieTemidden van alle geinige apps voor het WK 2014, zijn er ook voetbalapps die ook voor langere termijn interessant zijn. BallTune is een nieuwe applicatie die hoort hoe goed je voetbal is opgepompt. Je houdt de bal boven je hoofd en laat hem dan zes keer stuiteren op een harde ondergrond. De applicatie neemt het geluid op en verwerkt het in de resultaten. Zo zie je of een bal geschikt is voor trainen met koppen of juist lekker veel kracht meegegeven kan worden.

Behalve zes keer stuiteren en een harde ondergrond, is de derde voorwaarde voor de test dat het omgevingsgeluid nagenoeg afwezig is. Daarnaast geef je van tevoren aan wat de gewenste druk is, die je op de bal treft uitgedrukt in bar of PSI.

BallTune laat bal stuiteren iPhone BallTune karakter van de bal

Als je aan die drie voorwaarden voldoet en de stuitertest doet, laat de app zien hoe de bal heeft gestuiterd. De app geeft dan aan welk karakter je bal heeft. Te zacht? Goed voor oefenen met koppen. Te hard opgepomt? Oppassen: dat levert juist gevaar voor je hoofd op. Daar tussenin kan je een bal ideaal oppompen voor kracht (vrij hard opgepompt), nauwkeurigheid en controle.

De applicatie is een week in de App Store te krijgen, maar is nu tijdelijk gratis te downloaden. De normale prijs ligt op 1,79 euro. In de toekomst moet er ook nog een variant voor volleyballen, basketballen en tennisballen uitkomen. We drukken je op het hart dat we niet in staat waren de stuitertest zelf te doen: er was simpelweg geen goede voetbal in de buurt. Zelf getest? Deel het resultaat en je bevindingen vooral met andere lezers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 23:54
Categorie Sport
Onderwerp voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.