De 5 favoriete iPhone-apps van 2011 van redacteur Jeroen Wienen

Tijdens de feestdagen blikken we op iPhoneclub terug op de beste apps van afgelopen jaar. Onze redacteuren en moderators vertellen welke apps favoriet zijn en welke apps ze dagelijks gebruiken. Vandaag het lijstje van Jeroen Wienen. Jeroen is sinds april 2010 freelancer bij iPhoneclub en houdt zich vooral bezig met muziekapps en de wekelijkse rubriek […]
Jeroen Wienen - · Laatst bijgewerkt:

best-of-2011Tijdens de feestdagen blikken we op iPhoneclub terug op de beste apps van afgelopen jaar. Onze redacteuren en moderators vertellen welke apps favoriet zijn en welke apps ze dagelijks gebruiken. Vandaag het lijstje van Jeroen Wienen. Jeroen is sinds april 2010 freelancer bij iPhoneclub en houdt zich vooral bezig met muziekapps en de wekelijkse rubriek met tijdelijk gratis iOS-apps.

Het was even wikken en wegen om te bepalen welke 5 apps ik mijn favorieten van dit jaar ging noemen. Voor elke app die ik wegstreepte, kwam er weer een nieuwe bij. Uiteindelijk heb ik een lijstje gemaakt met apps die ik vaak gebruik, praktisch zijn en met apps die me iets laten doen dat ik voorheen niet kon. Toch best knap van zo’n appje.

IntoNow

IntoNow sociaalSoms vind je een app waarvan je denkt: “Wow, hoe kan dat?” De eerste app waarmee ik dat had vond ik al in 2008 en heette Shazam (gratis). De app die dit jaar dit gevoel terug wist te brengen wordt wel eens de Shazam voor tv-series genoemd. Het principe is hetzelfde: je houdt je telefoon bij het geluid dat je wilt herkennen en IntoNow zal herkennen welke serie en aflevering het is. Behalve dat het ontzettend cool is, is het ook nog eens praktisch. Zo heb ik bijvoorbeeld al vaker meegemaakt dat ik halverwege een aflevering moest vertrekken, maar ik deze later wilde terugkijken. Met IntoNow weet je dan snel welke aflevering het is en vind je ‘m online makkelijker terug.

De app heeft tevens een sociaal aspect. Zo kun je vrienden toevoegen en zien wat zij gekeken hebben. Ook kun je aanbevelingen krijgen op basis van de series die je al gekeken hebt. Klein nadeel is wel dat de app alleen uit de Amerikaanse App Store te downloaden is en je dus een account voor die store moet hebben.

IntoNow icoonIntoNow (universeel)
Categorie: Sociaal Netwerken
Prijs: Gratis

iMaschine

Omdat ik vrij veel met muziek bezig ben was ik in mijn nopjes toen ik deze applicatie in de App Store zag verschijnen. Met iMaschine verander je je iPhone in een drumpad dat gebruikt kan worden als midi-controller. In de app vind je 4 sporen. Deze hoef je niet alleen te vullen met geluiden uit de drumpad. Je kunt namelijk ook geluiden opnemen of een instrument inspelen via het keyboard dat zich in de app bevindt. Verder bevat de applicatie een aantal handige features, zoals auto-loop en note repeat. Met de ingebouwde mixer kun je de sporen op elkaar afstemmen en per spoor een effect toepassen. De app is vooral bedoeld om je ideeën mee op te slaan en al een aardige schets ervan te maken, een heel nummer maken is mogelijk, maar niet ideaal. Desalniettemin kun je uren spelen met de applicatie. Zeker tijdens treinreizen staat de app lang aan.

iMaschine icooniMaschine
Categorie: Muziek
Prijs: €3,99

Wordfeud

WordfeudJe houdt ervan of je haat het, zo lijkt het wel. Het was een rumoerig jaar voor Wordfeud, dat onder andere geweerd werd uit een café in Zwolle. Eén ding is echter zeker: Wordfeud heeft in 2011 de smartphone-wereld veroverd. Er zit amper tijdsdruk in dit spelletje -je hebt 3 dagen om te reageren op de zet van je tegenstander- en juist daardoor is deze Scrabble-variant erg verslavend. Je speelt makkelijk tegen 6, 7 verschillende mensen tegelijk. Ik heb ondertussen een groepje opgebouwd van 6 vrienden, die allemaal wel redelijk gewaagd aan me zijn. De chatfunctie die in ieder spelletje is ingebouwd zorgt voor extra spanning. Er is altijd wel iemand waar je nog een zet tegen moet spelen, waardoor de app altijd het opstarten waard is. Mocht dat niet zo zijn, dan kun je altijd nog een paar potjes tegen een willekeurige tegenstander opstarten. Helaas vind je in de App Store al de nodige apps die je ‘helpen’ met je volgende zet, maar juist door tegen betrouwbare vrienden te spelen blijven de potjes extra spannend. Een toiletbezoek zal nooit meer hetzelfde zijn.

Wordfeud icoonWordfeud
Categorie: Games
Prijs: Gratis

Soundhound

Eerder in de lijst noemde ik IntoNow al “het Shazam voor tv-series” en nu benoem ik de grootste concurrent van Shazam als één van mijn favorieten. Misschien een beetje vreemd, maar daar heb ik mijn redenen voor. Met de gratis versie van Shazam kon je namelijk nog maar 5 liedjes per maand herkennen en dus besloot ik SoundHound eens te proberen. Een goede keuze, want SoundHound lijkt (gevoelsmatig) mijn muzieksmaak nog beter te herkennen dan Shazam. Een andere handige feature is dat je op het scherm kunt tikken als je wilt dat de app stopt met luisteren naar het nummer en resultaten gaat zoeken. Zo luistert de app niet naar twee liedjes, wanneer het eerste is afgelopen en een nieuw nummer begint. Tegenwoordig kun je met de gratis versie van Shazam ook weer gratis onbeperkt liedjes taggen, maar door de betere zoekresultaten en andere functies hou ik het toch bij Soundhound.

SoundHound icoonSoundHound (universeel)
Categorie: Muziek
Prijs: Gratis

Twittelator Neue

Met bijna 25.000 tweets ben ik gerust een beetje Twitter verslaafd te noemen. Mijn Twitterapplicatie is dan ook de meest gebruikte applicatie op mijn iPhone. Ik startte met EchoFon (gratis), maar maakte al vrij snel de overstap naar Tweetie. Dit was eind 2009 de eerste applicatie waar ik geld voor overmaakte naar Apple. Tweetie werd Twitter for iPhone en ik bleef een trouwe gebruiker. Tot enkele weken geleden, toen update 4.0 uitkwam. De update, die door een evengrote groep geroemd als gehaat werd, haalde de functies die ik het meest gebruikte eruit en dus besloot ik op zoek te gaan naar een nieuwe app. Na een tip van collega Bart Breij kwam ik uit bij Twittelator Neue, een prachtig vormgegeven, maar toch ook praktische Twitter-app. De app is prachtig ontworpen en bevat alle functies die je kunt wensen op ééntje na, namelijk pushberichten. Gelukkig lost een app als Boxcar dat gratis voor je op.

Twittelator NeueTwittelator Neue
Categorie: Sociaal Netwerken
Prijs: €1,59

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 december 2011, 18:03
Categorie Uncategorized
Onderwerpen soundhound, top 50, twittelator, twitter, wordfeud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.