Scribe: webteksten schrijven op iPhone en iPad

Scribe is een nieuwe teksteditor met HTML- en Markdown-opmaak, gemaakt door een blogger van iLounge. Je kunt er teksten voor het web mee schrijven.

scribe icoonBloggers houden zich meestal bezig met het schrijven van stukjes en niet met het maken van apps. Maar iLounge-redacteur Charles Starrett besloot toch eens met apps een de slag te gaan. Hij maakte Scribe, een geavanceerde teksteditor die hijzelf goed kan gebruiken. Scribe is een app voor mensen die veel teksten voor het web moeten schrijven. De app ondersteunt ook html-markuptaal, die makkelijk bereikbaar is vanuit contextmenu’s. Een andere eigenschap is dat de interface zo rustig mogelijk is gehouden, wat bij andere tekstapps zoals Enso Writer ook enorm wordt gewaardeerd.

scribe iphoneMaar Scribe is vooral gericht op bloggers en anderen die met schrijven voor het web hun brood verdienen. De app is universeel bruikbaar en gebruikt het lettertype Anonymous Pro. Aan de meest gewenste functies is gedacht, zoals ondersteuning voor TextExpander, AirPrint, het versturen van documenten via e-mail, tellen van aantal woorden en karakters. Helaas heb je wel iOS 5 nodig om de app te kunnen installeren. Dat heeft ongetwijfeld te maken met de ondersteuning voor iCloud. Je kunt daarmee bestanden synchroniseren tussen meerdere iOS-apparaten, dus ook tussen je iPhone en iPad. Dropbox wordt overigens ook ondersteund als online opslagruimte. En voor de opmaak van de teksten is ook Markdown aanwezig, een variant op html.

Downloaden: Scribe (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 december 2011, 20:12
Categorie Productiviteit
Onderwerp tekstverwerker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.