DanceDanceRevolution: dansen voor de tv met iPhone en Apple TV

DanceDanceRevolution: Pocket Edition laat je dansen voor de tv met een gratis iPhone-app en Airplay naar de Apple TV. Slim sporten!

DanceDanceRevolution dansmatMisschien ken je ze wel uit een tijdperk van vóór de Nintendo Wii, of misschien wel juist als accessoire voor de Wii. Dansmatten. Plastic matten die je aan de spelcomputer aansluit, waarna je de stappen op de televisie nadoet op de mat en een zo hoog mogelijke score haalt. DanceDanceRevolution zette het genre zo’n beetje in zijn eentje op de kaart en is nu verkrijgbaar voor de iPhone. Je danst nog steeds voor de tv en volgt nog steeds de stappen op, maar er komt geen dansmat meer bij kijken.

Pijltjes opvolgen

In plaats daarvan maakt DanceDanceRevolution gebruik van de samenwerking tussen de iPhone en de Apple TV. Doormiddel van AirPlay projecteert de applicatie de te volgen dansstappen op je tv. DDR hanteert in de applicatie haar gebruikelijke manier van bewegingen uitleggen. Bovenin beeld zie je een balk met pijltjes in vier richtingen die staan voor de stappen die je zet: naar voren, rechts, achteren of links. Op het moment dat een pijltje de bovenkant van het scherm raakt, voer je de beweging uit.

DanceDanceRevolution iPhone pijltjes volgen

Dansen om af te vallen

DanceDanceRevolution gooit het opvallend genoeg niet echt over een games-boeg. In de spelcomputergames koos je een liedje, speelde je die uit en zag je de score. Deze nieuwe Pocket Edition is gericht op je fitheid en zelfs afvallen. Je kiest een van de vier moeilijkheidsniveaus en de tijd die je met het spel wilt bezig zijn. Dan begint DDR de sessie. Tijdens het dansen, of sporten, zie je hoeveel calorieën hebt verbrand, hoeveel stappen je hebt gezet en zie je hoe lang je in totaal bent bezig geweest. In de app geef je ook je lengte, gewicht en beoogd aantal stappen per dag aan.

Muziekaanbod

In totaal kan je dansen op meer dan 300 nummers in de app, maar standaard krijg je er slechts vier om op te sporten met een behoorlijk afwijkend tempo van elkaar. Dat is de keerzijde van het vriendelijke prijskaartje van DDR. Je kan omvangrijke pakketten van 25 liedjes kopen in de app voor 2,69 euro en als je alle 300 tracks in de app wilt, betaal je 26,99 euro voor het Ultimate Pack. Verwacht geen bekende hits tussen het aanbod: Japanse dj’s voeren het aanbod aan en zijn verantwoordelijk voor nummers in allerlei pakketten, of die pakketten nou Remix, Walk it out of Ladie’s choice heten.

DanceDanceRevolution statistieken

Nauwkeurigheid

DanceDanceRevolution: Pocket Edition is een geweldig idee, maar het is moeilijk om te zeggen hoe goed het werkt. Sowieso luidt onze ervaring dat bewegingstrackers niet altijd even nauwkeurig zijn. Niet voor niets introduceerde Apple de M7-bewegingssensor in de iPhone 5s. Die wordt helaas nog niet ondersteund door DDR. Gelukkig is de game, of fitnessmethode, gratis om te proberen.

Downloaden: DanceDanceRevolution: Pocket Edition (gratis, iPhone, iPhone 4S+, iPad 3+, iPod touch 5+, iOS 6.1+)

Openingsfoto: sillygwail/ Flickr CC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2013, 17:30
Categorieën Games, Gezondheid en fitness
Onderwerpen dansen, fitness, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.