Met Capture voor iPhone geef je video’s eenvoudig filters

De nieuwe Capture video-app voor iPhone is helder vormgegeven, en laat je eenvoudig filters en effecten op video's toepassen.

CaptureDe nieuwe Capture-app voor iPhone is een simpele maar handige app om filters en effecten op video’s toe te passen. De gratis applicatie is rustig vormgegeven en maakt gebruik van dezelfde opnametechniek als Vine: je drukt op het scherm om op te nemen en laat los om te pauzeren. Houd de opnameknop weer vast om door te gaan, bijvoorbeeld vanuit een andere opnamehoek. Anders dan bij Vine, waar filmpjes niet langer dan zes seconden mogen duren, kun je met Capture een onbeperkt aantal secondes of minuten filmen. Daarna kun je éen van de 25 beschikbare filters kiezen, maar meerdere mag ook. Om een aantal filters over elkaar heen te leggen moet je de gewenste filters iets langer vasthouden. Er verschijnt dan vanzelf een nummer 1, 2, 3, etc.

Buiten de 25 standaardfilters kun je bij elke video ook nog de effecten “TiltShift” of “Vignette” aantikken. Bij TiltShift worden de hoeken van de video-opnames vager maar blijven transparant, terwijl Vignette de hoeken een donkere gloed geeft, wat een ouderwets sfeertje creëert. Naast filmpjes direct opnemen kun je alle effecten ook op bestaande video’s uit je filmrol toepassen. Als je na het selecteren van filters en effecten tevreden bent, kun je de app delen via Airdrop, email of iMessage. Ook kun je video’s delen via Instagram, openen in apps als Tumblr en Evernote, of versturen via WhatsApp en MessageMe. De grote afwezige hier is Facebook, en dat is vreemd. Gelukkig kun je jouw creaties wel in je filmrol opslaan, om ze op die manier via Facebook te delen.

Al met al is Capture een simpele videofilter-app met een heldere interface, die goed is in wat het doet. Wie voor het installeren liever nog wat vergelijkingsmateriaal bekijkt, kan ons artikel met vijf goede video-apps met kleurenfilters en effecten nog eens teruglezen.

Downloaden: Capture (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Capture opnemenCapturedeel

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2013, 14:16
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen video, videobewerking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.