Crops voor iPad vertelt je welke seizoensproducten te koop zijn

Crops is een app die je de weg wijst naar seizoensproducten van het land. De app is momenteel gratis dankzij AppEvent. Door fruit en groente van het seizoen te kopen kies je voor lekkerder producten die beter voor het milieu zijn.

crops iphone icoonCrops is een universele app voor iPhone en iPad, die je momenteel gratis kunt downloaden dankzij AppEvent. Via AppEvent geven Nederlandse en Belgische ontwikkelaars de hele maand september gratis apps weg. Vandaag is de keuze op Crops gevallen, een app die informatie bevat over seizoensproducten in Nederland, België en de VS. Per seizoen zie je precies welke producten je kunt kopen. Seizoensproducten zijn lekkerder om dat ze niet van ver hoeven te worden gehaald, ze zijn beter voor het milieu en je steunt er ook nog de lokale boeren mee. De seizoensproducten zijn bovendien verser, omdat ze vlak na het oogsten al bij jou op tafel kunnen staan. De app bevat twee tabbladen: fruit en groente.


Bij elk product kun je nadere informatie opvragen over de verkrijgbaarheid, ook in het Nederlands (het voorbeeld hieronder is in het Engels). In één oogopslag zie je per maand welke producten je het best kunt aanschaffen. Wat nog ontbreekt zijn recepten om met de genoemde producten te gaan maken, maar die kun je in de App Store in ruime mate vinden, bijvoorbeeld Culios Kokpit voor de iPad.

Downloaden: Crops (tijdelijk gratis, normaal €1,59)

crops-kersen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.