TomTom Flitsers geüpdatet: gratis 12 maanden abonnement

TomTom Flitsers voor de iPhone biedt voortaan een gratis jaarabonnement op de flitsdienst aan. Je krijgt ook meldingen op de achtergrond.

TomTom Flitsers iPhoneNavigatieleverancier TomTom heeft haar iPhone-app TomTom Flitsers een stuk aantrekkelijker gemaakt. Op de gratis applicatie kon je al eerder een abonnement nemen op flitsers, controles en flitspalen, maar dat kostte maar liefst 18,99 euro per jaar waar concurrerende apps als Flitsmeister soortgelijke informatie nagenoeg gratis delen. TomTom is tot inkeer gekomen dat die aanpak niet werkte: voortaan krijg je een gratis jaarabonnement als je de app hebt gedownload en een TomTom-account hebt aangemaakt of ermee bent ingelogd.

Door de grote prijsdaling lijkt het dat TomTom Flitsers gebruikers niet kon overtuigen geld voor de dienst neer te leggen ten opzichte van apps als Flitsmeister en Flitsers.mobi. De toepassing behaalde tot dusver ook niet meer dan een gemiddelde van twee sterren in de Nederlandse App Store. Bij de uitgave van TomTom Flitsers in mei opperde de navigatieleverancier iPhoneclub.nl nog dat haar applicatie wel degelijk meer te bieden had dan de concurrentie:

Onze waarschuwingen zijn zeer nauwkeurig. Je krijgt minder valse meldingen omdat wij zowel de positie van de bestuurder als van de flitspaal op het wegennet matchen. We waarschuwen je alleen als je daadwerkelijk op de weg bevindt waar de flitspaal staat, en niet een of andere ventweg of paralelle weg. Onze app waarschuwt ook voor flitspalen die plots op je route kunnen komen na het nemen van een afslag. Hierdoor hoeven gebruikers niet op het laatste moment op de rem als ze idd de afslag nemen. Daarnaast ondersteunt onze app ook trajectcontroles, waardoor je gemiddelde snelheid nauwkeurig wordt gemeten.

TomTom Flitsers maximumsnelheidIn de App Store beweert TomTom 95 procent van de vaste flitsers te dekken, met updates tot tweemaal per week. In de nieuwste versie kan je eveneens activeren dat je meldingen wil ontvangen voor plaatsen waar vaak (maar dus niet perse op het moment dat je rijdt!) mobiele flitsers staan. De informatie is overigens niet voor heel Nederland beschikbaar.

TomTom Flitsers heeft meer vernieuwingen doorgevoerd in versie 1.1. Zo ontvang je nog steeds hoorbare meldingen als de applicatie op de achtergrond draait. Je hoort dan een pieptoon en krijgt een pushbericht als je een flitser nadert. Je kan de applicatie vanaf de update ook verbinden aan een TomTom handsfree carkit of een ander A2DP Bluetooth-apparaat, om de waarschuwingsgeluiden over de speaker af te spelen. Helaas wordt het scherm van de iPhone 5 nog niet ondersteund.

Voor het gratis abonnement van 12 maanden heb je een account nodig, maar de navigatieleverancier drukt daarbij op het hart dat je ook als bestaand accounthouder, beter een nieuw account kan aanmaken apart voor TomTom Flitsers. We hebben TomTom gevraagd waarom is gekozen voor die eigenaardige aanpak.

Downloaden: TomTom Flitsers Benelux (gratis, vanaf iPhone 3GS en iOS 4.3)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2012, 14:06
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerpen flitsmeister, flitspalen, tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.