CanWeNetwork: vind interessante personen op LinkedIn in de buurt

CanWeNetwork is een nieuwe iPhone-app in de trant van Sonar en Highlight waarmee je dankzij je LinkedIn-account zakelijk interessante personen in de buurt kan vinden. Helaas heeft de applicatie altijd je GPS nodig.

CanWeNetwork iPhone iPod touch LinkedIn contacten zoekenMet alle sociale netwerken en smartphones die je kan koppelen aan je huidige locatie, zou je zeggen dat er allang een ingeburgerde app moet zien waarmee je eenvoudig interessante personen in de buurt moet kunnen vinden. Toch is dat niet het geval. De iPhone-app Sonar probeerde het al eens zakelijk maar kwam niet echt van de grond en Highlight leek even de volgende hype te worden op de SXSW-conventie in maart dit jaar, maar slurpte de batterij leeg waardoor de app al snel uit de spotlight verdween. CanWeNetwork is een nieuw initiatief dat het weer op zakelijk gebied probeert.

Verbond Highlight je interessegebieden aan je Facebook-profiel, daar poogt CanWeNetwork het net als Sonar vorig jaar, via het zakelijke sociale netwerk LinkedIn te doen. Je hebt dus een LinkedIn-account nodig om gebruik te maken van de nieuwe app, waarin je vervolgens je profielfoto en je profielomschrijving met werkervaring, doorgezet ziet in CanWeNetwork. Je hoeft geen apart account aan te maken op de app zelf: puur inloggen met LinkedIn is genoeg.

CanWeNetwork zoeken naar interessante personen op iPhoneCanWeNetwork heeft twee functies waarmee je kan zoeken op interessante personen. ‘Matches’ is de meest ludieke en plaatst je profielfoto centraal in beeld met daar omheen ballonnen met een percentage overeenkomsten erin. Selecteer er een en je ziet diens naam en werk in beeld verschijnen, samen met een statistiek van de overeenkomsten tussen jou en de ander. Zo zie je in een vorm aangegeven hoeveel jullie gemeenschappelijk hebben op de gebieden sociaal, nabijheid, ‘biomatch’ (?), talenten en samengesteldheid. Het zijn niet de makkelijkste begrippen om niet uitgelegd te krijgen. Gelukkig zie je daaronder ook de ervaring en opleiding van iemand, als diegene de informatie niet heeft uitgeschakeld in de app dan. Je kan met iemand contact opnemen via de Connect-knop in de app, waarbij je na een gekozen openingszin kan chatten met de ander, of de LinkedIn-connect knop waarbij je een verzoek doet op LinkedIn zelf.

De andere functie van CanWeNetwork heet Everyone, en laat alle gebruikers van de app op een kaart zien met de meest nabije personen onderaan de kaart uitgelicht met naam, profielfoto en functie. Als de app dadelijk veelvuldig gebruikt wordt, kan je op die manier bijvoorbeeld snel een webdesigner uit de omgeving vinden en daarmee meteen, via chat en pushberichten of via LinkedIn, contact leggen. Het principe is ijzersterk.

Helaas maakt CanWeNetwork dezelfde, onvoorstelbare fout als de twee voorgaande apps. De app blijft namelijk vragen naar je locatie en raadpleegt die gegevens ook als je de app hebt afgesloten. Het is niét mogelijk je locatie automatisch niet meer door te geven na een bepaalde tijd en je kan eveneens niet handmatig een locatie opgeven. Dat zou ook om privacyreden welkom zijn. Dat de app er strak uitziet, reeds is geoptimaliseerd voor het iPhone 5-scherm en geinig uitrekent hoeveel je overeenkomt met een persoon (hoewel niet wordt uitgelegd hoe), is CanWeNetwork met dezelfde fouten als Sonar en Highlight, gedoemd te mislukken.

Downloaden: CanWeNetwork (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 september 2012, 20:01
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen linkedin, locatie, sociale media, sonar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.