iOS game-update: Ultra Dario doet Super Mario, Temple Run bordspel en koopjes

De razend populaire iPhone- en Android-game Temple Run krijgt een bordspel en een kaartspel dat in oktober in de winkel moet liggen. Ondertussen is er met Ultra Dario een nieuwe Super Mario-kloon opgestaan op iOS.

GU DI Ultra Dario header iPhone iPod touchGordel vast en onderbuik in, want deze iOS game-update is qua inhoud net iets minder aan de hardcore-gamer besteed dan je misschien gewend bent. Wat willen de gevallen? Temple Run gaat op de Angry Birds- en Cut the Rope-tour en wordt analoog en we hebben een nieuwe Super Mario-kloon voor de iPhone met een behoorlijk bebuikte loodgieter. Last but not least: de trailer van de dag legt de nadruk op verzorging en spelen met een dolfijn, niet áls dolfijn.

Temple Run krijgt een bordspel

GU DI Temple Run bordspelRazendsnel rennen, supersnel bochten nemen en op tijd over obstakels springen en er onderdoor slippen. Kan je daar, net als Cut the Rope, een stripboek van maken? Ja, wellicht. Of knuffels, zoals de Angry Birds? Minder. Temple Run is gigantisch succesvol gebleken op de iPhone en Android en dus kan tastbare franchise omtrent het spel niet uitblijven. Bordspellenmaker Spin Master Games, onder andere onbekend van spellen als Volcano Island en Fibber, waagt zich eraan en brengt twee spellen omtrent Temple Run uit. Een kaartspelletje met een buzzer die instructies geeft en waarschijnlijk interessanter: een bordspel waarin meerdere spelers voor hun leven rennen omdat ze achtervolgd worden door onderkruipsels. Er is nog weinig bekend van het spel, maar qua opzet lijkt het erop dat je als speler niet weet hoe het bord eruit ziet over een paar rondes. Het bord bestaat namelijk uit verschillende tegels die nog neergelegd moeten worden. We kunnen bij beide spellen een mechanisme voorstellen dat je een beperkt aantal kaarten met bewegingen erop hebt die je moet zien te sparen (maar ook kan gebruiken voor bijvoorbeeld schatten onderweg), maar dat is puur gissen. Het thema leent zich er alvast perfect voor. Op 1 oktober wordt het spel in de (Amerikaanse) schappen gehaast. En nu maar hopen dat je niet bij hoeft te betalen voor voordeeltjes ten opzichte van je medespelers.
Downloaden: Temple Run (gratis, universele app)

Het is… Ultra Dario!

GU DI Ultra Dario lopen tussen vlammetjesWauw, hij is er voor de iPhone! De platformer met de loodgieter in de rode tuinbroek over een blauwe trui! Met de blokjes die je met je hoofd kapot kan springen om er muntjes uit te krijgen, met groene buizen waar je ik kan verdwijnen, en bruine driehoekige tegenstanders die je om zeep helpt met een sprong op de kop. Jawel, hij is dan toch voor de iPhone uitgekomen: Ultra Dario! Euh… wat? Ultra Dario! De zoveelste kloon van Super Mario op de iPhone en hoewel we het idee van stelen bespottelijk vinden, hebben we hem natuurlijk wel gedownload om te testen of deze nu wel een keer goed is. En het antwoord is: nee. Ben je mal. Ja, de besturing is een stuk vloeiender en sneller dan in het onlangs besproken 3D Cartoon Land Safari en ook de gameplay voelt veel meer als een echt Super Mario, spel, maar het springen is nog steeds gehuld in grote nevelen der vaagheid. Je hebt een A en B-knop in het spel, maar springt pas echt hoog als je ze allebei tegelijk indrukt. De ellende is dat richten in zo’n hoge sprong bitter lastig is met de virtuele stick links in het scherm, en dat je daarom al een groot gedeelte van de bonussen in de levels kan vergeten. Maar goed, zal het jou worst wezen als je perse op zoek bent naar iets Mario-achtigs op de iPhone. Dan is Ultra Dario met zijn afwerking en hoeveelheid levels bijna the real deal en kan je er vast wel mee leven dat het niet half zo goed speelt als een echte Mario.
Downloaden: Ultra Dario (€0,79, universele app)

GU MA Ultra Dario screenshot groot

Trailer van de Dag: Dolphin Paradise

Pet-games. Tamagotchi-nakomelingen. We bespreken ze praktisch nooit in de iOS game-update, omdat ze vaak muffer zijn dan een vergeeld boek en minder spelelement hebben dan een stijve paperclip. Maar dat kan wel eens anders zijn bij de Nintendo Wii-conversie Dolphin Paradise. Een wel erg fraai ogend spelletje waarin je een dolfijn verzorgt en traint. Het spel speelt zich af in een eilandbaai vol koraal en zonnestralen die zich penetreren door het wateroppervlakte. Dat geeft een fijn aanzien, en dan zorgt Dolphin Paradise er ook nog voor dat we het een spel mogen noemen. Naarmate je speelt met de dolfijn, komen er namelijk meer minigames bij en kan je later zelfs optreden voor punten in het spel, waarin je steeds meer trucs achter elkaar goed moet uitvoeren met veegbewegingen op het scherm. Nee, het is vast niet zo uitdagend als alle 100 Looms halen op elk level van Rayman Jungle Run, maar kan best eens voor aangenaam vermaak tussendoor zorgen. Dolphin Paradise: Wild Friends moet zéér binnenkort uitkomen. Dat roept de ontwikkelaar al een tijdje.

De koopjeshoek

Valt er nog wat te downloaden? Jawoel. Dit zijn de leukste koopjes van vandaag:

  • Airspin (vlieg er eens uit, gratis, was €3,99)
  • FastBall 3 (rennen met een bal…, gratis, was €0,79)
  • Sword of Fargoal (retro dungeon crawler, gratis, was €0,79)
  • MOS Speedrun (betere platformer dan Ultra Dario, gratis, was €0,79)
  • Big Bang!! (minispelletjes, gratis, was €0,79)

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 september 2012, 19:12
Categorie Games
Onderwerpen bordspel, iculture speelt, mario, temple run

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.