Camera+: fotograferen met volumeknoppen weer mogelijk

Camera+ heeft een update uitgebracht die het mogelijk maakt een foto te maken met de volumeknoppen van de iPhone. De functie zorgde eerder voor ophef bij Apple.

Camera+De camera-app Camera+ heeft afgelopen nacht een update gekregen. Deze update voegt slechts één functie opnieuw toe: de mogelijkheid om foto’s te maken met de volumeknop van je iPhone. Vorig jaar probeerde Camera+ de functie toe te voegen, maar Apple wees de update af. Toen de ontwikkelaar hem alsnog als easter egg in een latere update verstopte, verwijderde Apple tijdelijk de app uit de App Store.

Heb je de nieuwe update geïnstalleerd, dan kun je een foto maken door op één van de volumeknoppen te drukken. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld een foto probeert te maken terwijl je het iPhone-scherm niet goed kunt zien. Normaal gesproken moet je op een virtuele knop op het scherm drukken.

Toen Apple de app uit de App Store haalde, was dit omdat het gebruik van de volumeknoppen in strijd was met Apple’s iPhone Developer Agreement. Gebruikers zouden daarnaast in de war kunnen raken door het gebruik van de volumeknoppen. Inmiddels lijkt Apple hier minder problemen mee te hebben. Geheel toevallig zal dit niet zijn: sinds iOS 5 is het mogelijk om met Apple’s eigen camera-app foto’s met de volumeknoppen te schieten. Ondanks het feit dat Camera+ nu directer concurreert met iOS 5, is de app nog steeds de moeite waard. Je hebt met Camera+ tijdens het fotograferen erg veel extra opties tot je beschikking.

Downloaden: Camera+ (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2011, 11:08
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen camera, tap tap, volume purchase program

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.