Navigon 2.0: navigatiesoftware op iPhone krijgt nieuw uiterlijk

Navigon Benelux, Navigon Europe en Navigon EU 10 zijn bijgewerkt naar versie 2.0 op de iPhone en iPad. Die heeft een nieuwe interface, downloadbare kaarten en ververst de kaarten via Navigon Freshmaps XL
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Navigon Benelux update nieuwe kaarten iPhoneDe betaalde navigatie-apps van Navigon hebben een makeover en andere vernieuwingen gekregen in versie 2.0 die nu voor de iPhone en iPad is verschenen. De update had eigenlijk eind september al moeten verschijnen, maar is nu pas uitgebracht. De interface van de app heeft grotere knoppen gekregen en je kan nu alleen de kaarten downloaden die je nodig hebt, waardoor de app standaard veel minder ruimte inneemt op de iPhone. Bovendien kun je met een in-app purchase automatisch elk kwartaal nieuwe versies van een kaart downloaden.

Altijd nieuwe kaarten met FreshMaps

De kaartupdates worden aangeboden via de Navigon FreshMaps XL-dienst die te vinden is in de applicatie. De nieuwe kaarten bevatten bijgewerkte en uitgebreidere Points of Interests-informatie (POI), zoals hotels, benzinepompen en andere voorzieningen in de buurt. Ook de kaarten zelf zijn geactualiseerd. Voorheen waren kaartupdates gratis. Nu betaal je eenmalig €14,99 (normaal €29,95) voor nieuwe kaarten van de Europa-versie. Bij de regionale versies betaal je €24,99 (normaal €49,99) voor voor FreshMaps, maar daarmee krijg je wel meteen een upgrade naar kaartmateriaal van 44 Europese landen. Je kan na de aanschaf ongelimiteerd minimaal 24 maanden profiteren van de bijgewerkte kaarten. In-app pakketten die al eerder zijn gekocht blijven beschikbaar.

Prijsverlaging

Alle gebruikers van de Navigon MobileNavigator kunnen de update gratis downloaden via de Apple App Store. Tijdens de actieperiode van 17 tot 30 november kunnen nieuwe klanten de app kopen tegen een lagere introductieprijs. De Europese versie kost €59,99 in plaats van €89,99 en de EU10-versie is verkrijgbaar voor €49,99 in plaats van €74,99. Navigon FreshMaps XL heeft ook een gereduceerde prijs in deze periode, zoals hierboven aangegeven.

Navigon Benelux nieuwe menu'sDe nieuwe layout zorgt ervoor dat je multi-touch bewegingen kan maken op het scherm. Bladeren tussen schermen van bijvoorbeeld opties is nu ook makkelijker, mede omdat de knoppen van de tabbladen flink groter zijn geworden. Je kan zelf een POI toevoegen met een druk op een knop.

Het grootste voordeel van versie 2.0 is dat de applicatie ongelooflijk veel minder ruimte inneemt op de iPhone en iPad. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de voor T-Mobile klanten gratis te gebruiken Navigon Select: dat is een download van 1,55 GB omdat alle data daar al op staat. Ter vergelijking weegt Navigon 2.0 Europe na de update nog maar 44 MB! Als je meer kaarten installeert, wordt dat bestand natuurlijk wel veel groter. Let er wel op dat je van tevoren de kaarten van en naar je vakantiebestemming installeert voordat je vertrekt. Voor het downloaden van het kaartenmateriaal is een internetverbinding nodig. Doe je slechts een software-update, zonder kaarten, dan neemt het downloaden minder tijd in beslag.

Downloaden: Navigon Benelux (€49,99)
Downloaden: Navigon Europe (€59,99)
Downloaden: Navigon EU 10 (€49,99, alleen voornaamste Europese landen)

Navigon Select T-Mobile, de gratis navigatiesoftware voor klanten van T-Mobile Nederland, is (vooralsnog) niet bijgewerkt naar versie 2.0. Die heeft nog het oude uiterlijk en alle kaarten standaard geïnstalleerd staan.
Update: Het PR-bureau van Navigon stuurde ons de volgende update:

Er is wat onduidelijkheid ontstaan over in-app FreshMaps XL bij de nieuwe update van Navigon voor de iPhone. Het is namelijk niet zo dat men de na de aanschaf van deze in-app ongelimiteerd kan profiteren van bijgewerkte kaarten. Dit geldt voor een minimum van 24 maanden en is dus niet ongelimiteerd.

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 november 2011 om 13:41
Onderwerp
Categorie
Navigatie

Reacties: 107 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.