Camera+ aangepast voor foto’s bij weinig licht op iPhone 5

De populaire camera-app Camera+ voor de iPhone speelt voortaan in op de hogere ISO-waardes die de iPhone 5 aankan. Zo is het makkelijker om duidelijkere foto's te maken onder slechte lichtomstandigheden.

Camera Plus iPhone iPod touchDe camera van de iPhone 5 heeft betere mogelijkheden om bij matige belichting foto’s te maken. Een week geleden constateerden we nog dat camera-apps van derde partijen nog niet profiteerden van de hogere ISO-waarden die de camera van de iPhone 5 in huis heeft. De populaire fotografie-app Camera+ is één van de eerste onafhankelijke apps die er wél gebruik van maakt. Camera+ haalt fors hogere ISO-waarden dan voorheen.

ISO bepaalt, kort door de bocht, de mate waarin de camera licht kan opvangen. Hoe hoger de ISO-waarde, hoe meer licht doorkomt op de foto. Op de iPhone 4S en in de meeste applicaties ligt de grens op een ISO van 800, de iPhone 5 reikt tot wel ISO 3200. Camera+ profiteert alvast van deze nieuwe hardwaremogelijkheden van de iPhone-camera.

Camera Plus vergelijking ISO 3200 en ISO 800

Het gevolg van de toegenomen ISO is onvermijdelijk dat de foto wel meer ruis bevat, net als bij Apple’s eigen camera-app en andere fototoestellen. Volgens ontwikkelaar Tap Tap Tap wordt het pas echt zichtbaar als je de foto ver inzoomt, maar ze geven ook aan dat je het probleem eigenlijk niet kunt verhelpen.

In versie 3.5.1 Camera+ is nog meer nieuws te vinden: foutoplossingen en optimalisaties voor iOS 6. Daarnaast worden foto’s die je deelt op Facebook vanuit Camera+, doorgezet in een betere kwaliteit. Camera+ is na enige tijd stilte weer flink aan haar apps aan het sleutelen. Zo kwam vorige week Camera+ uit voor de iPad. De applicatie dankt zijn populariteit aan het vroeg toepassen van kleurenfilters en de mogelijkheid om de scherpte onafhankelijk van de belichting in te stellen.

Downloaden: Camera+ (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2012, 11:45
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen camera, fotobewerking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.