Tinkermite leert kinderen hoe iPad werkt

Tinkermite is educatief speelgoed waarmee je als kind leert hoe een iPad werkt. Het is gebaseerd op een traditionele plank met uitgezaagde figuurtjes. De Tinkermate is via Kickstarter te bestellen voor 50 dollar en is gebaseerd op het idee van boerderijdieren.

wood tech toys
Als kind had je vroeger misschien een houten puzzel met boerderijdieren. Je moest de dieren op de juiste plek in een houten plankje steken. Je stak er een hoop van op over iets wat ver buiten je dagelijkse belevingswereld lag: het leven op de boerderij. Nee, dan de wereld van gadgets. Daarmee word je al vanaf de peuterleeftijd dagelijks omringd, omdat papa en mama verhaaltjes voorlezen van hun iPad en tijden het eten de hele tijd op een klein schermpje kijken. De bedenkers van Tinkermite vermoeden dat peuters en kleuters willen weten hoe zo’n iPad werkt. Ze hebben een speelgoed-tablet bedacht waar je zelf functies zoals batterij, camera, CPU en Wi-Fi in moet steken.

tinkermate ipad

Misschien steek je als volwassene ook nog iets op van dit Kickstarter-project. Het mooie is: je kunt kinderen nu alvast leren hoe technologie werkt, zonder dat je met gevaarlijke apparatuur zoals soldeerbouten aan de slag hoeft. De voorkant van de iPad werkt als een soort schoolbord, zodat je kunt spelen met een iPad zonder dat de tablet van papa of mama beschadigd raakt door omvallende drinkbekers. De Tinkermite is bedacht door Jacob Sullivan, die zich realiseerde dat kinderen de grondbeginselen van elektronica zouden kunnen leren met traditionele educatieve hulpmiddelen. Zo’n houten plank met kleine figuurtjes hoeft niet altijd over boerderijdieren te gaan. De Tinkermate kost 50 dollar via Kickstarter en er is 15.000 dollar nodig om het project te realiseren. Je betaalt alleen als het project doorgaat.

Meer info: Kickstarter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2012, 12:01
Categorie Kinderen
Onderwerpen educatief, ipad, speelgoed

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.