Bestandsbeheer op de iPad met applicatie Phone Drive

Phone Drive is vanaf de laatste update een universele applicatie en dat betekent dat de app voor bestandsbeheer nu ook voor de iPad is aangepast. Je kan bestanden uitwisselen, uitlezen en downloaden.

Phone Drive beschikbaar voor iPad logoDe applicatie Phone Drive maakte al langer een soort USB flash drive van de iPhone of iPod touch. Sinds de laatste update is de applicatie echter universeel geworden en dus ook geschikt voor de iPad. Phone Drive maakt van Apple’s tablet een soort harde schijf waarop je draadloos bestanden kan uitwisselen. De app heeft een ingebouwde webbrowser, muziekfunctie en tekstverwerker om er documenten mee te openen en te downloaden.

Nu Phone Drive een universele applicatie is, kun je draadloos via Bluetooth bestanden uitwisselen tussen de iPhone en iPad. Die bestanden moeten echter wel opgeslagen of benaderbaar zijn vanuit de applicatie. Ook kun je, desgewenst zonder tussenkomst van iTunes en de kabel van de iPad, draadloos bestanden ontvangen die vanuit de browser op de pc of Mac worden gestuurd. De applicatie laat een internetadres zien waar vanuit je bestanden kan sturen op de pc. Benader dat adres en het is mogelijk om bestanden draadloos naar de iPad te sturen.

Phone Drive voor iPad mappen bewerken

Phone Drive doet op papier hetzelfde als Dropbox. De onderscheidende factor schuilt in de ingebouwde bestandsondersteuning die Phone Drive biedt. Zo kunnen ZIP-bestanden worden ingepakt en uitgepakt binnen de app. De browser die is ingebouwd, heeft een bijgeleverde downloadmanager waarmee je bestanden meteen binnen kan halen. Vervolgens kun die ook weer doorsturen naar de iPhone of de pc, bijvoorbeeld. Verder kan de app PDF’jes, iWorks-bestanden, HTML-bestanden en Microsoft Office-bestanden uitlezen. MP3’s die via Phone Drive worden uitgewisseld, kunnen worden afgespeeld als een playlist. Naast een voice recorder en het opsturen van foto’s en video’s, kun je daarnaast elk bestand opgeven als bijlage in een e-mail. Met name de laatste functie kan in specifieke gevallen erg handig zijn.

Phone Drive voor iPad extra opties

In de App Store staat overigens te lezen dat Phone Drive tijdelijk 50 procent goedkoper is en dat 1,59 euro een tijdelijke prijs is. Dat is echter niet waar – de applicatie is nooit duurder geweest. Sterker nog: de applicatie is enkel goedkoper geweest! Het kan natuurlijk wel dat het prijsbeleid na de universele ondersteuning verandert.

Downloaden: Phone Drive (+File Sharing) (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2011, 23:00
Categorie Productiviteit
Onderwerpen bestand, bluetooth, flash, usb, usb-stick

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.