Grote update voor TuneIn Radio: nummers opslaan

Internetradio beluisteren met TuneIn Radio of TuneIn Radio Pro op de iPhone of iPod touch loont sinds de laatste update nog meer. Je kan nummers opslaan en aanverwante zenders meteen horen.

TuneIn Radio voor iPhone iPod touch iPadEr zijn aanzienlijke update uitgekomen voor TuneIn Radio en TuneIn Radio Pro voor de iPhone en iPod touch. De applicaties waarin je meer dan 50.000 internetradiokanalen kan beluisteren, biedt vanaf de gisteren verschenen versie 1.9 de mogelijkheid om je radiostations aan te raden op basis van de muziek die in je muziekbibliotheek op het apparaat staat. Door de iPhone te schudden kun je direct een aanverwant station beluisteren. De mooiste optie is echter dat je nummers nu kan opslaan.

Dat gebeurt als je op het hartje rechts bovenin het scherm drukt tijdens het luisteren van een liedje. Het nummer wordt niet gedownload noch opgeslagen, maar de applicatie onthoudt de artiest en de titel van het nummer zodat je later kan terugzien welk nummer je eerder mooi vond.

De applicatie is daarbij afhankelijk van de informatie die de zender verstrekt. Dat wil zeggen: als een zender met alleen maar urenlange dancemixes een mooi nummer laat horen en die voorzie je van een hartje, is de kans groot dat de naam van de volledige mix opslaat en niet die van het nummer. Als de applicatie geen nummerinformatie geeft, lukt het opslaan van een nummer niet. Dan staat er onder de knop van het hartje enkel de optie om een favoriete zender op te slaan. De verbetering is dus misschien niet zo spectaculair als in eerste instantie gehoopt, maar is toch een welkome optie voor radiozenders die wel volledige informatie verstrekken.

TuneIn Radio is verkrijgbaar in een gratis en Pro-versie. De Pro-versie heeft als enige geen reclames en de bijzondere mogelijkheid om radiostations op te nemen. Zo kun je wellicht alsnog, met wat inspanningen weliswaar, favoriete nummers opslaan.

Downloaden: TuneIn Radio (gratis)
Downloaden: TuneIn Radio Pro (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2011, 23:01
Categorie Muziek
Onderwerpen nummer, radio, tunein radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.