Game-update: Coin Drop, Kard Combat, Deep Deep Dungeon en CrazyControl 2

Alleen maar verslavende en eenvoudig op te pakken spelletjes voor de iPhone en iPod touch vandaag. Crazy Control 2, Deep Deep Dungeon, Coin Drop en Kard Combat zijn allemaal verslavend.

GU WO Crazy Control 2 hoofdplaatHij is er weer: zo’n editie van de Game-update met alleen maar verslavende spelletjes die iedereen en je moeder kan oppikken. De voormalig topman van PlayStation Europa mag dan wel zeggen dat Apple over tien jaar de grootste speler op gamesgebied is; dat kan wel eens met hele andere spellen bereikt zijn dan games met diepgravende gameplay, epische verhaallijnen en visueel uitpuilende ogen-werk. De kern van onderstaande (gratis) spellen is simpel: makkelijk op te pakken, moeilijk weg te leggen.

Net niet meer gratis: Deep Deep Dungeon

GU WO Deep Deep Dungeon voor iPhone en iPod touchWe hadden Deep Deep Dungeon al gedownload en uitvoerig aan de tand gevoeld en het zou absoluut een van de games worden die vandaag in de Game-update behandeld moest worden. Maar… ten tijde van het verschijnen van de rubriek is Deep Deep Dungeon helaas niet meer gratis en kost de game weer gewoon €1,59. En toch behandelen we hem. Deep Deep Dungeon is namelijk een ijzersterk spel dat het verdient in de spotlight te staan, ook zonder momenteel nieuwswaardig te zijn. In het spel doorkruis je kerkers vol monsters die je maar op één manier kan verslaan: op tijd op het scherm drukken. Een cursor zweeft over een balkje met meerdere kleuren. Als je het scherm tikt tijdens een grijs gedeelte, mis je de aanval, bij geel raak je en bij het minieme rode streepje, raak je met een voltreffer. Door je een weg te banen door de kerkers, tegenstanders te verslaan en schatten te vinden kom je een verdieping dieper. En zo ga je dieper, dieper en nog eens dieper. Wat… is… dit… verslavend.
Downloaden: Deep Deep Dungeon (€1,59)

Tijdelijk gratis: Coin Drop

GU WO Coin Drop voor iPhone iPod touchHet is simpel: onderaan liggen putten. Jij bent een geel muntje en raakt bij een aanraking op het scherm in een vrije val. Onderweg zijn er tientallen doelwitten, andere muntjes met gezichtjes die je kan bevrijden, lasers, magneten, warpholes en ga zo maar door. Je kan Coin Drop zien als Peggle met een flinke stoot cafeïne achter de kiezen. Coin Drop telt vijf werelden, maar mist misschien een beetje dat geluidseffect van klinkende munten. Dat moet immers een van de redenen zijn geweest dat spellen met vallende muntjes in een kermisautomaat een tijd geleden zo enorm populair waren op de iPhone en iPod touch. En eerlijk is eerlijk, toen je de titel Coin Drop las, waar dacht je toen aan? Ga dit spelen. Dit is beter.
Downloaden: Coin Drop! (tijdelijk gratis)

Tijdelijk gratis: CrazyControl 2

GU WO Crazy Control 2 voor iPhone iPod touchVergeet spelletjes waarin je zo ver mogelijk moet rennen en af en toe moet springen om niet dood te gaan. De vraag is hoe goed je bent in spelletjes waarin je met twee personages tegelijk moet rennen en springen! CrazyControl 2 geeft je de simplistische controle over een blauwharige joch en een meiske dat heel irritant ‘heeeuh’ roept elke keer dat ze springt. Ze rennen automatisch en het enige dat je hoeft te doen is op de juiste helft van het beeld eventjes omhoog te zwiepen om het personage op die helft van het beeld te laten springen. De basis is om de sprongen zo te timen dat ze zich niet verwonden aan een object, maar de kunst is om zo te springen dat de poppekes ook nog een schat met punten pakken achter het object. Net als Deep Deep Dungeon heeft ook CrazyControl 2 een Japans sausje, een idioot dun verhaaltje en een Japanse uitstraling. Leuk highscore-spelletje met veel levels.
Downloaden: CrazyControl 2 (tijdelijk gratis)

Trailer van de Dag: Kard Combat

Gratis games met een online multiplayer waarbij je eventueel betaalt voor extra’s. Het zou wel eens hét nieuwe thema onder games op de iPhone en iPod touch kunnen zijn. Nadat maandag Breitling Reno Air Races met open armen werd ontvangen, is er nu alweer een gratis multiplayergame verschenen. Kard Combat is wel van een hele andere orde. Kard Combat is een kaartspel met magische creaturen die elkaar moeten verslaan en is mede-ontworpen door niemand minder dan de bedenker van Magic the Gathering!!! Richard Garfield gaat voor een nieuwe ronde met nieuwe kansen op de iPhone. Kard Combat begint met 100 verschillende speelkaarten en 33 campagnelevels, maar die levels zijn gewoon aardige extra’s natuurlijk. Het gaat om de online multiplayer! Kard Combat is nu nog exclusief verkrijgbaar in Canada, maar zal snel naar onze App Store komen. Zal het net zo’n grote hype worden als Magic?

Als je nog niet genoeg games hebt: de Game-update

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2011, 20:08
Categorie Games
Onderwerpen dungeon, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.