Twitter voor iPhone krijgt push notificaties [Update]

Twitter voor iPhone heeft eindelijk push notificaties gekregen. Met push notificaties kun je meteen een berichtje krijgen als iemand jou noemt in een tweet of als een van je Twitter-volgers iets tweet.

Twitter for iPhone - push notificationIn de App Store is een nieuwe versie van de officiële Twitter-app verschenen. Daarin zijn een paar functies verbeterd en toegevoegd, met als belangrijkste nieuwtje de ondersteuning voor push notificaties. Dit houdt in dat je bij @mentions, wanneer iemand je rechtstreeks aanspreekt in een bericht, meteen een pop-up op je scherm krijgt of een notificatiegeluidje hoort. Dat is handig wanneer je iPhone in je broekzak, in een tas of in slaapstand op je bureau ligt. Zodra een persoon die jou volgt jouw naam noemt, krijg je daarvan een notificatie. Aanvankelijk zal deze versie alleen beschikbaar zijn in de nieuwste versie van Twitter voor iPhone. Later zal de functie ook werken voor directe berichten. Dezelfde functies staan op de planning voor de Twitter-apps voor Android en Windows Phone.

Een punt van aandacht bij de push notificaties, is dat je per geïnstalleerd account de keuze hebt of je alleen notificaties krijgt bij mensen die jijzelf volgt (en dus je naaste bekenden), of van iedereen. In het laatste geval kun je het bij een populair account behoorlijk druk krijgen. Er is ook de mogelijkheid om de notificaties via SMS te krijgen. Dit doe je door je telefoon te registreren op de pagina http://twitter.com/devices.

twitter-iphone-push

In de lijst met vernieuwingen in de App Store wordt de functie push notificaties niet genoemd, maar een blogposting van Twitter zelf zegt, dat ze erin zitten. Wel staat er in de lijst dat de weergave van verkorte URL’s is verbeterd, dat er extra aanpassingen voor het Retina Display in de vierde generatie iOS-apparaten is gedaan en dat je geotagging met één tik op het scherm kunt in- en uitschakelen.

Downloaden: Twitter (gratis)
Tipgever: @T1mnl via Twitter en @basvanderploeg

Inmiddels is versie 3.2.1 alweer uit. Deze update lost vermoedelijk enkele crashes op, zoals bij het openen van bepaalde tweets. Ook worden de push notificaties nu genoemd in de App Store-omschrijving.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2010, 3:28
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen pushberichten, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.