Belgische trein-app RailTime ondersteunt iPhone 5 en Apple Maps

De Belgische ov-app RailTime is geoptimaliseerd voor de iPhone 5 en biedt nu integratie met Apple Maps, waarin je treintijden kan opvragen.

RailTime iPhone iPad treintijden BelgiëRailTime, een iPhone-app voor het treinvervoer in België, heeft een update uitgebracht die de toepassing gereed maakt voor het scherm van de iPhone 5. Tegelijk biedt RailTime voortaan ook geluid bij de wekkerfunctie die je tijdig informeert voor het vertrekken van de volgende trein. Naast een aantal kleine andere correcties aan de applicatie, is RailTime nu ook geïntegreerd in Apple Maps.

Als je in de kaartentoepassing van Apple op openbaar vervoer-informatie zoekt van het Belgische sporennet NMBS, vind je de informatie die in RailTime voorhanden is en krijg je de resultaten meteen in RailTime te zien. Je kan daarbij denken aan de tijden en stations die je ziet als je een route via het openbaar vervoer aanvraagt.

RailTime hoofdscherm RailTime informatie op kaart

Als laatste punt van de update geniet je nu meer overzicht over stations als je op de kaartweergave zoekt. Blauwe pijlen markeren stations en hoewel je geen rails op de kaart van Apple Maps ziet, krijg je zo zowel in- als uitgezoomd goed inzicht waar de stations zich bevinden. Je hoeft maar op een pijl te drukken en je ziet de stationsnaam, waarna je nog maar één druk verwijderd bent van de vertrek- en aankomsttijden op dat station.

Downloaden: RailTime (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2013, 17:59
Categorieën Belgische apps, Reizen
Onderwerpen nmbs, trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.