iOS game-update: Subway Surfers krijgt World Tour, You Don’t Know Jack en LEGO Hero Academy

You Don't Know Jack is een knotsgekke online quizgame voor de iPhone en iPad, en Subway Surfers heeft een grote World Tour-update gekregen.

GU WO Subway Surfers headerWelkom bij een nieuw jaar van de iOS game-update! Het mag dan wel niet voor iedereen de eerste werk- en zeker niet schooldag van het jaar zijn; dat betekent niet dat de rubriek niet van zich laat horen. Ook in 2012 brengen we elke dag het laatste (nieuws) onder nieuwe games voor de iPhone, iPod touch en iPad. En het begin mag er meteen zijn: het populaire highscore-spel Subway Surfers is voorzien van een update die vele toekomstige updates lijkt te beloven.

World Tour-update voor Subway Surfers

GU WO Subway Surfers iOSHet highscore-spel Subway Surfers is zonder enige twijfel de populairste variant op Temple Run van het afgelopen jaar op de iPhone en iPad, en uitgever Kiloo draait er zijn hand niet voor om, om ook in 2013 te scoren. Op de eerste werkdag van het jaar komt ze met de gloednieuwe World Tour-modus voor de game. Het eerste hoofdstuk heet New York en aanvankelijk kost het wat moeite te ontdekken wat er nieuw is. Maar het zit zo: de hoofdmodus van het spel is nu de World Tour modus gedoopt en het decor dat er al was, is behouden gebleven, hier en daar opgefrist en heet nu New York. Dat betekent vrij vertaald dat we updates kunnen verwachten van nieuwe steden en daarmee ook nieuwe decors. Die kan je misschien voor meer muntjes vrijspelen, misschien zijn het gewoon gratis aanstaande updates waar je nieuwe highscores op kan zetten. Het laat zich nu enkel nog raden. Wel feitelijk nieuw zijn de vier hoverboards die je kan kopen in de shop van het spel. En als je echt in-game munten over hebt, kan je die uitgeven aan het personage Tony, dat alleen in de maand januari is te downloaden en daarna niet meer. Bijna 100.000 munten kost de beste vent. Dusseh… speelze!
Downloaden: Subway Surfers (gratis, universeel, iOS 4.3+)

LEGO Hero Factory Brain Attack: knallen met LEGO

GU WO Lego Hero Factory iOSDe Deense bouwsteentjes van LEGO staan garant voor de nodige creativiteit, of het nou in de speelgoedsets zelf is, of op de iPhone met een bijzondere applicatie als LEGO Life of George. De meeste games van het speelgoedmerk zijn de laatste tijd ook nog eens goed, zeker franchise-games als Lego Pirates of the Caribbean, Lego Harry Potter en Lego Lord of the Rings op de Xbox 360, PlayStation 3 en Wii. Helaas geldt dat allemaal niet voor de Bionic-lijn van LEGO en de daaruit ontstane Hero Factory voor de iPhone. Daaromtrent is nog geen fatsoenlijk spel verschenen en dat verandert helaas niet met het gloednieuwe met Brain Attack. Dat is een actiespel dat je van bovenaf bekijkt, waarin je met een Hero en zijn kompaan rondloopt in licht futuristische, industriële omgevingen om rondzwevende hersens af te schieten. Helaas gebeurt dat allerminst met jeu: je loopt zelf en het richten voor het schieten neemt de game ietwat houterig voor je over. Maar erger is nog dat je in de eerste missies zelf op zoek moet naar vijanden, in plaats van dat ze jou overdonderen. Het mocht wel wat actievoller, spectaculairder en… beter. Download liever Monster Shooter: The Lost Levels als je op zoek bent naar een ‘stoere’ uitspatting in dit overbevolkte genre.
Downloaden: Lego Hero Factory Brain Attack (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: You Don’t Know Jack

GU WO You Don't Know JackVergeet wat je weet over online quizspellen op de iPhone en omarm You Don’t Know Jack. Als je dat nog niet gedaan hebt, want hij is al even uit. Het spel is mooier afgewerkt dan elk multiplayer-quizspelletje dat je eerder hebt gespeeld, of het nou Song Pop of De Slimste Mens is. Maar ook wel honderd keer venijniger dan alle andere multiplayer-hypes bij elkaar. You Don’t Know Jack is een eigenaardig aan elkaar gebabbelde, Amerikaanse quiz waarin allerlei kennisvragen en semi-wetenschappelijke vragen op een bizarre manier worden gesteld – die je dan ook nog even in een benauwde tijdslimiet moet beantwoorden. Elke vraag wordt vooraf gegaan door een introfilmpje van de ronde en na de vijfde en finaleronde waarin je woorden moet associëren met elkaar terwijl ze over het beeldscherm zoeven, is het gedaan precies en zie je op hoeveel plus- of minpunten je staat. Nou, in ons geval waren het minpunten hoor. En hoe. Het spel rekent onverbiddelijk af met foute antwoorden en vooral met verkeerde drukken tijdens de chaotische vijfde ronde. Maar You Don’t Know Jack fascineert met zijn grapdichtheid en niveau van de grappen. Na een vraag over de lengte de zijden van driehoeken volgens een filosoof, krijg je te horen dat een zijde de korste moet zijn – en dan met de sneer dat die wel vermoedelijk wel verantwoordelijk is voor 90 procent van alle inkomsten van het land. De slimste mens? You don’t know Jack!
Downloaden: You Don’t Know Jack (gratis, universeel, iOS 4.3+)

https://www.youtube.com/watch?v=XPZQfb66Q48

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2013, 19:31
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, lego, subway surfers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.