Belgische iPhone-app Fooddler toont of je product kan nemen bij allergie

Fooddler is een iPhone-app waarmee Belgische gebruikers kunnen zien welke voedingswaarden in eten of drinken zitten. Met allergie-alarm.

Fooddler iPhone allergieën herkenenenEr is een nieuwe Belgische boodschappenscanner verkrijgbaar voor de iPhone, met een weer net iets andere insteek. Eerder al toonde Nederlandse varianten Boodschapp en Foodhouse voedingswaarden en liet Superwijzer zien of je eten wel dier- en milieuvriendelijk tot stand kwam. Fooddler toont een tabel met cijfers van 1 tot 5 hoeveel er van een bepaalde voedingswaarde in een product voorkomt, maar geeft daarnaast ook een waarschuwing als je het niet mag eten of drinken vanwege je allergie.

In het derde van de drie tabbladen voer je in met welke allergieën je te maken hebt. Je kan schuifknoppen omzetten bij gluten, aardnoten, noten, sesamzaad, soja, melk, eieren, vis, schaaldieren, weekdieren, zwaveldioxide en sulfieten, mosterd, selderij en lupine. Scan je een product en komt een van de volgende ingrediënten erin voor of kunnen er sporen van in aanwezig zijn, dan krijg je een melding van Fooddler. Verder zie je bij elk product in cijfers van 1 tot en met 3 en een plus aangegeven of een product goed is voor energieniveau, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totaal vet. Een veegbeweging laat je alle waarde uitgeschreven zien. In het geval bij drinken zie je dan de waarde per 100 milliliter. Zo is Fooddler niet alleen nuttig als je allergisch bent.

Fooddler scores per voedingswaarde Fooddler allergieën aangeven

Dat is althans het idee van Fooddler op papier. Onze ervaring met boodschappenscanners is dat hij echt niet bij elk product zal aanslaan. De data van Fooddler is afkomstig van trustbox B2X en wordt door de merkeigenaars beheerd. Ontwikkelaar Xenarjo durft er daarom van te spreken dat de voedingswaarden honderd procent betrouwbaar zijn. Om tot een score van 1, 2, 3 of meer per voedingswaarde te komen, is een wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door een medisch comité.

Je kan producten die je later nog eens wilt raadplegen, terugkijken in het centrale tabblad Favorieten in de app. De verwijzingen naar de productpagina’s met voedingswaarden staan daar onder elkaar.

Downloaden: Fooddler (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2013, 15:18
Categorieën Belgische apps, Gezondheid en fitness
Onderwerpen barcodescanner, boodschappen, skyscanner, voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.