Pinterest krijgt update op iPhone: niet meer zien wie je volgt

Sociale prikbord-app Pinterest heeft een update gehad, maar versie 2.3 snijdt de mogelijkheid volgers en laatste pins per persoon te zien.

Pinterest iPhone iPadPinterest heeft een dubieuze update gehad voor de iPhone en iPad. In de App Store-omschrijving van de update rept het ‘sociale prikbord’ over de toevoegingen die gedaan zijn in de app, maar wordt niet vermeld dat andere functies weggevallen zijn. Zo is het in Pinterest 2.3 niet meer mogelijk om een overzicht met de laatste pins van andere gebruikers te bekijken. Ook is de lijst met je volgers verdwenen uit de applicatie.

Het lijkt wel of Pinterest ervoor wil zorgen dat je wat minder dicht op de huid van je vrienden zit in de applicatie. Je kan nog wel de laatste pins van al je gevolgden zien in het hoofdtabblad en de pins van anderen per prikbord (categorie) bekijken, maar een filter met alle laatste toevoegingen van iemand mist. Hetzelfde geldt ook voor de lijst met jouw volgers. Die is simpelweg niet meer te achterhalen in de app, terwijl je nog wel de lijst met mensen kan zien die je zelf volgt. Alsof Pinterest bedoelt: zet je blikveld wat breder; pin minder items van dezelfde personen en haal elders eens inspiratie.

Dat gevoel zet door in de toevoegingen van update Pinterest 2.3. De voornaamste toevoeging is dat je nu soortgelijke pins kan bekijken als je een pin hebt geopend, precies zoals je webwinkels een kader met ‘Klanten die dit kochten, kochten ook…’ ziet. Een andere toevoeging is dat je nu je profiel kan updaten vanuit de toepassing. Daarvoor hoef je je dus niet langer te beroepen op de website. De laatste update is dat je pins op de iPad in close-up kan bekijken.

Downloaden: Pinterest (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Pinterest gebruiker met prikborden Pinterest verwante posts

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2013, 16:58
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen pinterest, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.