Belgacom TV Overal: binnenkort tv-kijken op je iPhone

Belgacom heeft in de Android Market een app uitgebracht, waarmee je als Belgische klant de hele zomer gratis tv kunt kijken op je Android-smartphone of tablet. Er zijn 14 tv-zenders, voetbalwedstrijden en diverse films beschikbaar.

tv overal logoBelgacom brengt binnenkort een iPhone-app uit, waarmee je televisie kunt kijken op je iPhone. De Android-app is al vanaf vandaag beschikbaar, voor de iPhone-app wordt nog gewacht op goedkeuring van Apple. Er zijn 14 van de 180 zenders beschikbaar, die Belgacom in het aanbod heeft. De Belgacom-klanten kunnen thuis televisiekijken op hun smartphone of tablet via een draadloze netwerk. Als ze onderweg zijn, kunnen ze de tv-programma’s ook via 3G kijken, maar alleen als ze op Belgisch grondgebied zijn. Over een paar weken wordt het bovendien mogelijk om overal waar een internetverbinding is tv te kijken via een vaste of draagbare pc. Tot oktober is het tv-kijken gratis, daarna zal ervoor betaald moeten worden.

De 14 tv-zenders die worden ondersteund zijn aanvankelijk: één, Canvas/Ketnet, Acht, Nick Jr, Belgacom Zoom, RTL TVI, Club RTL, Plug, Trace, Canal J, MCM, Tiji, AB3 en AB4. Dit aanbod zal gaandeweg verder groeien. Er zijn ook voetbalwedstrijden te zien uit de Belgische Jupiler League, via de dienst MultiLive. Je kunt daarbij tijdens het kijken naadloos wisselen tussen de wedstrijden. Er zijn bovendien elke week Europese topwedstrijden te zien, zoals Valencia- AS Roma op 12 augustus en Real Madrid – Galatasaray op 24 augustus. Als exclusieve content zijn er aanstaande zaterdag: concerten van Orzak Henry (19:45 uur), het Belgische duo Arsenal (20:45 uur) en Selah Sue (22:15 uur). Tevens is er een rechtstreekse uitzending van het concert van Coldplay (23:15 uur) in Werchter. Op aanvraag zijn 34 films beschikbaar, waarvan de catalogus ook zal groeien. Genoeg te kijken dus.

tv overal tablets

De hele zomer kunnen de Belgische Belgacom-klanten gratis testen, waarbij zelfs de speelfilms gratis te bekijken zijn. In oktober is de commerciële start. Proximus-klanten met een Internet On GSM- of Mobile Internet-optie kunnen één uur per maand gratis tv-kijken op het 3G-netwerk. Voor de andere klanten hangt dit af van het bij hun abonnement inbegrepen datavolume.

Meer info: Skynetblogs
Downloaden: uit de App Store, zodra Apple de applicatie heeft goedgekeurd

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2011, 14:31
Categorieën Amusement, Belgische apps
Onderwerpen belgacom, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.